Упозоравао на пуцање моста

Инжењер је оставио гласовну поруку два дана прије рушења моста у Мајамију, у којој је упозорио да је пронађено неко пуцање на једном крају моста.

Свијет 17.03.2018 | 14:03
Упозоравао на пуцање моста
Међутим, ту поруку нико није преслушао, саопштио је званичник одјељења за саобраћај на Флориди.

Званичник је рекао да је говорна пошта преслушана тек послије колапса, јер су радници, према уговору, били изван канцеларије када је порука остављена, пренијела је агенција АП.

Власти на Флориди саопштиле су у петак, дан послије рушења моста, да су се послије "стрес теста" олабавиле сајле о којима је висио пјешачки бетонски мост тежак 950 тона.

У тој несрећи је најмање шест особа изгубило живот, а тимови пажљиво расклањају рушевине, јер се вјерује да да има још жртава.

Дан уочи пада изведен је такозвани "стрес тест".

Сенатор Марко Рубио на Твитеру је написао да је грађевинска фирма која је била ангажована наложила да се сајле, које су се усљед теста олабавиле, затегну, након чега се мост срушио.

Мост је изграђен прије недјељу дана за само шест сати релативно новом, али популарном методом.

Метода се зове "убрзана конструкција моста", а настала је на Међународном универзитету Флориде почетком 2010. године.

Према речима очевидаца, возила су се зауставила пред семафором јуче у раним поподневним сатима, када је мост над њима почео да се урушава.

Наводи се да је вриједност моста 14,2 милиона долара, он повезује насеље Свитвотер са кампусом Међународног универзитета у Мајамију, а званично је требало да буде отворен сљедеће године.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Камионџија

17.03.2018 15:45

Зар се то Америка могло десити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Америка-чемерика

17.03.2018 18:18

Све је око пара и ко ће кога преварити.