Upozoravao na pucanje mosta

Inženjer je ostavio glasovnu poruku dva dana prije rušenja mosta u Majamiju, u kojoj je upozorio da je pronađeno neko pucanje na jednom kraju mosta.

Svijet 17.03.2018 | 14:03
Upozoravao na pucanje mosta
Međutim, tu poruku niko nije preslušao, saopštio je zvaničnik odjeljenja za saobraćaj na Floridi.

Zvaničnik je rekao da je govorna pošta preslušana tek poslije kolapsa, jer su radnici, prema ugovoru, bili izvan kancelarije kada je poruka ostavljena, prenijela je agencija AP.

Vlasti na Floridi saopštile su u petak, dan poslije rušenja mosta, da su se poslije "stres testa" olabavile sajle o kojima je visio pješački betonski most težak 950 tona.

U toj nesreći je najmanje šest osoba izgubilo život, a timovi pažljivo rasklanjaju ruševine, jer se vjeruje da da ima još žrtava.

Dan uoči pada izveden je takozvani "stres test".

Senator Marko Rubio na Tviteru je napisao da je građevinska firma koja je bila angažovana naložila da se sajle, koje su se usljed testa olabavile, zategnu, nakon čega se most srušio.

Most je izgrađen prije nedjelju dana za samo šest sati relativno novom, ali popularnom metodom.

Metoda se zove "ubrzana konstrukcija mosta", a nastala je na Međunarodnom univerzitetu Floride početkom 2010. godine.

Prema rečima očevidaca, vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, kada je most nad njima počeo da se urušava.

Navodi se da je vrijednost mosta 14,2 miliona dolara, on povezuje naselje Svitvoter sa kampusom Međunarodnog univerziteta u Majamiju, a zvanično je trebalo da bude otvoren sljedeće godine.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kamiondžija

17.03.2018 16:45

Zar se to Amerika moglo desiti...

ODGOVORITE
Name

Amerika-čemerika

17.03.2018 19:18

Sve je oko para i ko će koga prevariti.