Који су најскупљи, а који најјефтинији градови?

Сингапур је због огромних трошкова за власнике аутомобила потврдио позицију најскупљег града на свету, пету годину заредом, показало је годишње истраживање Ецономист Интеллигенце Унита (ЕИУ).

Путовања 17.03.2018 | 12:29
Који су најскупљи, а који најјефтинији градови?
Азијски финанцијски центар управо је због контроле власништва над возилима, тј. високих цена за возила као и за потврду о праву на поседовање аутомобила смањио загађеност и саобраћајне гужве уобичајене за азијске градове, али то га је сврстало у скупе градове. Потврда, на пример, кошта 50.000 америчких долара и да обичан путнички аутомобил кошта око 100 хиљада сингапурских долара.

Иако постоје и одређене погодности становања, као што су повољне услуге помоћи у кући, овај град је "и даље најскупље место на свету када је у питању куповина и власништво над аутомобилом", закључују у ЕИУ.

Друго место деле Париз и Цирих, четврто је припало Хонг Конгу, а Осло је пети најскупљи град. Шесто место деле Сеул и Женева, на осмом је Копенхаген, а девето и десето припала су Тел Авиву и Сиднеју.

Токио и Њујорк после дуже времена нису међу десет најскупљих.

Азијски градови обично су најскупљи када је у питању храна, а европски у категоријама помоћи у кући, личне неге, рекреације и забаве, истичу аутори истраживања, пише Недељник.

Важан разлог промена на табели биле су флуктуације курсева валута, па због слабијег америчког долара међу најскупљима нема америчких градова.

Међу најјефтинијим градовима за живот су Дамаск, Каракас, Лагос и Карачи.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Раде

17.03.2018 15:27

Вазније од тог колико несто коста је колика је просјецна плата. Гориво у Бечу јефтиније него код нас, а плата 7 пута веца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

најскупљи град је

18.03.2018 08:02

наскупљи град у свијету је за крадју И дасе лако обогати Сребреница И мезарје у потоцарима када мунира И бакира стекосе огромно богаство у лази на мртвацима у мезарју њихови мртваци устају на изборе у бих оне стекосе богаство на тудјој муци све сто имају свесу покрале И стекле на лази И лоповлуку

ОДГОВОРИТЕ