Једногласно: Си поново изабран

Свекинески народни конгрес једногласно је изгласао реизбор Сија Ђинпинга за председника Кине.

Свијет 17.03.2018 | 08:35
Једногласно: Си поново изабран
Ројтерс преноси да је гласање, у присуству новинара, обављено у Великој хали народа у центру Пекинга и да је кинески парламент био препун делегата лојалних владајућој Комунистичкој партији Кине.

Агенција подсећа да је прошле недеље Свекинески народни конгрес подржао промену устава те земље којом су укинути ограничења председничке власти која је била лимитирана на два узастопна мандата, што Сију омогућава да на челу Кине остане доживотно.

За потпредседника Кине изабран је Ванг Цхишан, Сијев блиски савезник и бивши секретар Централне комисије за инспекцију дисциплине, главног тела кинеских власти за борбу против корупције.

Кинески парламент усвојио је и план реорганизације владе који омогућава спајање регулаторних тела за банкарски и сектор осигурања, даје нова овлашћења управним телима попут централне банке и предвиђа формирање нових министарстава.

ТАСС преноси да је поновни избор за председника Кине Сију Ђинпингу чештитао руски председник Владимир Путин.

"Одлука Свекинеског народног конгреса још један је доказ Вашег великог ауторитета, признање Ваших достигнућа у обезбеђивању динамичног друштвеног и економског развоја земље, заштите њених интереса у међународној арени", поручио је Путин.

Извор: Тањуг

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Човјек

17.03.2018 07:51

Шта велиш Милораде? И тата би сине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Познавалац прилика

17.03.2018 08:00

Кинези, шта је вама то требало?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@ Пеки

17.03.2018 09:12

Јос само да га прогласе народним херојем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

17.03.2018 09:23

Демо(н)кратија на кинески начин који су цопy-пасте примијенили већ Бакир, Драган и Милорад који су били "визионари" и то учинили прије Кинеза!

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСА

17.03.2018 10:09

Демократија на амерички начин: Ирак, Либија, Сирија, Јемен, Вијетнам......

ОДГОВОРИТЕ