Подршка "новом" аранжману ММФ-а

Мисија Међународног монетарног фонда /ММФ/ коју предводи Надем Илахи подстакла је власти у БиХ да у наредном периоду удвоструче напоре у спровођењу структуралних реформи.

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 21:01
Подршка "новом" аранжману ММФ-а
"Радујемо се наставку разговора током прољећних састанака ММФ-а и Свјетске банке који ће се одржати у априлу у Вашингтону. Особље ММФ-а ће у наредним мјесецима посјетити БиХ, како би обавило разговоре у оквиру другог прегледа реформског програма власти који ММФ подржава у облику Проширеног аранжмана", саопштено је из ове финансијске институције.

Током боравка у БиХ од 7. до 15. марта, Мисија ММФ-а направила је оцјену економских дешавања и напретка оствареног у провођењу структуралних одредница које су предвиђене за наредни период.

Разговори који су се водили у Бањалуци и Сарајеву са предсједницима влада Републике Српске Жељком Цвијановић и ФБиХ Фадилом Новалићем, те министром финансија и трезора Вјекославом Бевандом и гувернером Централне банке БиХ Сенадом Софтићем, обухватали су фискалне резултате, реформу пословне климе и дешавања у финансијском сектору.

Мисија ММФ-а је разговарала и са другим владиним званичницима и представницима приватног сектора, наводи се у саопштењу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Раде

16.03.2018 20:48

Свака част за ММФ који помаже развоју РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улица и мотка

16.03.2018 20:52

Подршка, само напред до коначне пропасти за ММФом,као да је ММФ спасилац, овде се даље задуживање за плате буџетара сматра нечим добри, а ко ће то и чиме са каматама враћати то нико не зна, само се срљау св већу пропаст, у све дубљи понор, до потпуног губитка суверенитета, територије и свих ресурса који ће бити дати за узете кредите, јер циљ задуживања није да се кредити врате, него да се не врате, па да онда кредитор насупи као банкар и почне да плени имовину под хипотеком. Наравно, пре тога ће народ трпети све веће порезе, акцизи, повећан ПДВ на 23%, све због буџетара. Јадна ли је замља и народ у њој којоји су овакви бандити на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.03.2018 21:52

Ти би оставио људе без посла,еј не може тако сви морамо стегнути каис

Name

Улица и мотка

16.03.2018 22:26

Него шта, паразите буџетаре из паразитскијх канцепарија преусмерити на њиву, за мотику, или у фабрику за струк, да мало осете плугове и фабричке стргове, да виде шта је живот, а не да умру, да не сазнају шта је живот, не би било фер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

17.03.2018 06:04

Овдје само приватници стезу каис!! А нерадници из јавног сектора су расипници.

ОДГОВОРИТЕ