Podrška "novom" aranžmanu MMF-a

Misija Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ koju predvodi Nadem Ilahi podstakla je vlasti u BiH da u narednom periodu udvostruče napore u sprovođenju strukturalnih reformi.

Bosna i Hercegovina 16.03.2018 | 21:01
Podrška "novom" aranžmanu MMF-a
"Radujemo se nastavku razgovora tokom proljećnih sastanaka MMF-a i Svjetske banke koji će se održati u aprilu u Vašingtonu. Osoblje MMF-a će u narednim mjesecima posjetiti BiH, kako bi obavilo razgovore u okviru drugog pregleda reformskog programa vlasti koji MMF podržava u obliku Proširenog aranžmana", saopšteno je iz ove finansijske institucije.

Tokom boravka u BiH od 7. do 15. marta, Misija MMF-a napravila je ocjenu ekonomskih dešavanja i napretka ostvarenog u provođenju strukturalnih odrednica koje su predviđene za naredni period.

Razgovori koji su se vodili u Banjaluci i Sarajevu sa predsjednicima vlada Republike Srpske Željkom Cvijanović i FBiH Fadilom Novalićem, te ministrom finansija i trezora Vjekoslavom Bevandom i guvernerom Centralne banke BiH Senadom Softićem, obuhvatali su fiskalne rezultate, reformu poslovne klime i dešavanja u finansijskom sektoru.

Misija MMF-a je razgovarala i sa drugim vladinim zvaničnicima i predstavnicima privatnog sektora, navodi se u saopštenju.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Rade

16.03.2018 20:48

Svaka čast za MMF koji pomaže razvoju RS.

ODGOVORITE
Name

Ulica i motka

16.03.2018 20:52

Podrška, samo napred do konačne propasti za MMFom,kao da je MMF spasilac, ovde se dalje zaduživanje za plate budžetara smatra nečim dobri, a ko će to i čime sa kamatama vraćati to niko ne zna, samo se srljau sv veću propast, u sve dublji ponor, do potpunog gubitka suvereniteta, teritorije i svih resursa koji će biti dati za uzete kredite, jer cilj zaduživanja nije da se krediti vrate, nego da se ne vrate, pa da onda kreditor nasupi kao bankar i počne da pleni imovinu pod hipotekom. Naravno, pre toga će narod trpeti sve veće poreze, akcizi, povećan PDV na 23%, sve zbog budžetara. Jadna li je zamlja i narod u njoj kojoji su ovakvi banditi na vlasti.

ODGOVORITE
Name

Rade

16.03.2018 21:52

Ti bi ostavio ljude bez posla,ej ne može tako svi moramo stegnuti kais

Name

Ulica i motka

16.03.2018 22:26

Nego šta, parazite budžetare iz parazitskijh kanceparija preusmeriti na njivu, za motiku, ili u fabriku za struk, da malo osete plugove i fabričke strgove, da vide šta je život, a ne da umru, da ne saznaju šta je život, ne bi bilo fer!

ODGOVORITE
Name

dr

17.03.2018 06:04

Ovdje samo privatnici stezu kais!! A neradnici iz javnog sektora su rasipnici.

ODGOVORITE