Вучић: Пет година ме лажу!

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да међународној заједници, која је гарант бриселског споразума, а не само Албанцима, више ништа не верује по питању формирања Заједнице српских општина.

 

Србија 16.03.2018 | 16:11
Вучић: Пет година ме лажу!
- О ЗСО се прича на сваком састанку. Ја им не верујем ништа. Пет година ме лажу. Пет година тражим и сада кажем "лажете ме". Не само Албанци. Њима нисам превише ни веровао, већ вама из међународне заједнице - рекао је он одговарајући на питања новинара у Прокупљу.

Вучић је подсетио да је Србија испунила све што је потписала.

- Они су ваше мезимче, ви сте им направили независну дрзаву, ви, САД и многе европске земље. Како не можете да наговорите ваше мезимче да испуни што је потписало, а ви сте гарант тога - истакао је он.

Вучић је казао да види да их уопште то питање не интересује, а Албанце свакако није никада интересовало.

- Једино када треба негде за нешто да се нападну Срби, ту су шампиони, критиковао је шеф српске државе додајући да нисмо ми сасвим без начина да се свему томе супроставимо. 

Такође је казао да не очекује баш ништа од Специјалног суда за ОВК.

Подсетио је да је 14 година од страшног погрома, убијања, протеривања Срба и рушења наших цркава, крстова са њих, а да нико није за тај погром одговарао.

"Ниједан човек није одговарао за тај погром. Толико о Еулексу и међународној правди", констатовао је он.

Срби су данас, према његовим речима, нешто задовољнији зато што је мирније, што представници Србије потпуно слободно о свему говоре и то и пред највишим страним представницима, што није био случај раније, када су се сакривали у мишију рупу или говорли само једни против других, са циљем да остану на власти.

- Ја данас уз подршку грађана свакоме говорим у лице и бринем о судбини народа - рекао је он.

Вучић је казао да ће се Србија борити мирним средствима, да неће никога провоцирати.

Што се косовске војске тиче, поновио је питање - где пише да имају право на то?

- Када то питам - тишина, "маца појела језик"...Зато што то не пише нигде. Не можете заснивати све на насиљу, и томе дође некад крај - поручио је он.

Истакао је да је важно да Срби разумеју да је држава Србија уз њих, иако има врло ограничено поље деловања.

Указао је да Србија успева да им исплаћује плате и пензије, пружа помоћ.

-Мислим да смо много више помогли људима, него што је договорено у Лапљем селу. Мислим да смо направили тиме неки помак - рекао је Вучић. 

Он је истакао да је важно да се реши питање Косова и Метохије, јер ћемо се у супротном топити и нестајати.

Председник Вучић ће се сутра у 11 сати обратити нацији поводом две теме од највећег националног значаја: Косова и Метохије и поуплационе политике Србије. Најављено је и да ће председник сутра изнети више детаља у вези са истрагом убиства Оливера Ивановића.

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Младен

16.03.2018 15:40

Тебе лажу пет година,а ти лажеш српски народ,па већ више од 25 година,а посебно од кад си дошао на власт.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вУÇКо

16.03.2018 15:46

Енглески компрадор глуми забринутост, прича како га лаже запад. А као правник зна да су сви правни аргументи на страни Републике Србије а прије свих Резолуција СБ УН 1244. Да се држао права, изашао би из тзв. Бриселских преговора гдје је Србија сама против свих својих непријатеља који су је бомбардовали 1999. и вратио би се у СБ УН гдје Србија има двије силе на својој страни: Русију и Кину. Али, то све је гурнуо под тепих. О таквим темама не прича јер су му господари рекли да не треба да се позива на право него да замајава Србе глупостима глумећи жртву. А полубраћа му са својим западним менторима припремају дан када компрадор (вјероватно ускоро) узвикне "сада су ме дефититивно слагали и узели нам Косово и Метохију".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са

16.03.2018 16:35

Пет година лажу једног од свјетских првака у лагању.Е сад ћеш испасти из Топ 10 свјетских лажова,снизили ти рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниси сам!

16.03.2018 16:40

Има и код нас овде један такав "наивни", па због његове "наивности" оде Брцко, Јасеновацка градја, војска и мноооого, мноооого тога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.03.2018 18:49

И Сребреница и Предор и Фоца и Зворник и Висеград ии и и тд.

Name

Ацо

17.03.2018 04:27

Еее јеси и ти неписмен вала...

Name

БЛЕДОЛИКИ БРАТ

17.03.2018 10:41

А незнам шта рећи и за Ваша гостовања господине у неким емисијама гдје људи падају у студију а Ви им као нешто помажете.Ријалити шоу.А та тв станица и емитује углавном 80% програма ријалити.

ОДГОВОРИТЕ