Vučić: Pet godina me lažu!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da međunarodnoj zajednici, koja je garant briselskog sporazuma, a ne samo Albancima, više ništa ne veruje po pitanju formiranja Zajednice srpskih opština.

 

Srbija 16.03.2018 | 16:11
Vučić: Pet godina me lažu!
- O ZSO se priča na svakom sastanku. Ja im ne verujem ništa. Pet godina me lažu. Pet godina tražim i sada kažem "lažete me". Ne samo Albanci. Njima nisam previše ni verovao, već vama iz međunarodne zajednice - rekao je on odgovarajući na pitanja novinara u Prokuplju.

Vučić je podsetio da je Srbija ispunila sve što je potpisala.

- Oni su vaše mezimče, vi ste im napravili nezavisnu drzavu, vi, SAD i mnoge evropske zemlje. Kako ne možete da nagovorite vaše mezimče da ispuni što je potpisalo, a vi ste garant toga - istakao je on.

Vučić je kazao da vidi da ih uopšte to pitanje ne interesuje, a Albance svakako nije nikada interesovalo.

- Jedino kada treba negde za nešto da se napadnu Srbi, tu su šampioni, kritikovao je šef srpske države dodajući da nismo mi sasvim bez načina da se svemu tome suprostavimo. 

Takođe je kazao da ne očekuje baš ništa od Specijalnog suda za OVK.

Podsetio je da je 14 godina od strašnog pogroma, ubijanja, proterivanja Srba i rušenja naših crkava, krstova sa njih, a da niko nije za taj pogrom odgovarao.

"Nijedan čovek nije odgovarao za taj pogrom. Toliko o Euleksu i međunarodnoj pravdi", konstatovao je on.

Srbi su danas, prema njegovim rečima, nešto zadovoljniji zato što je mirnije, što predstavnici Srbije potpuno slobodno o svemu govore i to i pred najvišim stranim predstavnicima, što nije bio slučaj ranije, kada su se sakrivali u mišiju rupu ili govorli samo jedni protiv drugih, sa ciljem da ostanu na vlasti.

- Ja danas uz podršku građana svakome govorim u lice i brinem o sudbini naroda - rekao je on.

Vučić je kazao da će se Srbija boriti mirnim sredstvima, da neće nikoga provocirati.

Što se kosovske vojske tiče, ponovio je pitanje - gde piše da imaju pravo na to?

- Kada to pitam - tišina, "maca pojela jezik"...Zato što to ne piše nigde. Ne možete zasnivati sve na nasilju, i tome dođe nekad kraj - poručio je on.

Istakao je da je važno da Srbi razumeju da je država Srbija uz njih, iako ima vrlo ograničeno polje delovanja.

Ukazao je da Srbija uspeva da im isplaćuje plate i penzije, pruža pomoć.

-Mislim da smo mnogo više pomogli ljudima, nego što je dogovoreno u Lapljem selu. Mislim da smo napravili time neki pomak - rekao je Vučić. 

On je istakao da je važno da se reši pitanje Kosova i Metohije, jer ćemo se u suprotnom topiti i nestajati.

Predsednik Vučić će se sutra u 11 sati obratiti naciji povodom dve teme od najvećeg nacionalnog značaja: Kosova i Metohije i pouplacione politike Srbije. Najavljeno je i da će predsednik sutra izneti više detalja u vezi sa istragom ubistva Olivera Ivanovića.

(Tanjug)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Младен

16.03.2018 16:40

Тебе лажу пет година,а ти лажеш српски народ,па већ више од 25 година,а посебно од кад си дошао на власт.

ODGOVORITE
Name

vUÇKo

16.03.2018 16:46

Енглески компрадор глуми забринутост, прича како га лаже запад. А као правник зна да су сви правни аргументи на страни Републике Србије а прије свих Резолуција СБ УН 1244. Да се држао права, изашао би из тзв. Бриселских преговора гдје је Србија сама против свих својих непријатеља који су је бомбардовали 1999. и вратио би се у СБ УН гдје Србија има двије силе на својој страни: Русију и Кину. Али, то све је гурнуо под тепих. О таквим темама не прича јер су му господари рекли да не треба да се позива на право него да замајава Србе глупостима глумећи жртву. А полубраћа му са својим западним менторима припремају дан када компрадор (вјероватно ускоро) узвикне "сада су ме дефититивно слагали и узели нам Косово и Метохију".

ODGOVORITE
Name

Sa

16.03.2018 17:35

Pet godina lažu jednog od svjetskih prvaka u laganju.E sad ćeš ispasti iz Top 10 svjetskih lažova,snizili ti rejting.

ODGOVORITE
Name

Nisi sam!

16.03.2018 17:40

Ima i kod nas ovde jedan takav "naivni", pa zbog njegove "naivnosti" ode Brcko, Jasenovacka gradja, vojska i mnoooogo, mnoooogo toga.

ODGOVORITE
Name

Re

16.03.2018 19:49

I Srebrenica i Predor i Foca i Zvornik i Visegrad ii i i td.

Name

Aco

17.03.2018 05:27

Eee jesi i ti nepismen vala...

Name

BLEDOLIKI BRAT

17.03.2018 11:41

A neznam šta reći i za Vaša gostovanja gospodine u nekim emisijama gdje ljudi padaju u studiju a Vi im kao nešto pomažete.Rijaliti šou.A ta tv stanica i emituje uglavnom 80% programa rijaliti.

ODGOVORITE