Пешић: У кошарци сам 50 година, тренери сањају о овоме!

Тренер Барселоне Светислав Пешић срећан је на који начин је његова екипа дошла до убедљиве победе над Олимпијакосом.

Кошарка 16.03.2018 | 16:45
Пешић: У кошарци сам 50 година, тренери сањају о овоме!
Српски стручњак наставља са сјајним партијама, а 'Блауграни' су у 26. колу изненадили Грке у Пиреју и савладали са 90:63.

"Одиграли смо одличан меч и били смо концентрисани. Контролисали смо скокво читав меч, посебно у трећој четвртини и увек кажем да је та четвртина нова утакмица. Њихов најбољи играч Принтезис био је наша мета, који је представљао спону између унутрашње и спољашне линије. Заиста сам срећан на који смо начин дошли до победе", рекао је прослављени тренер.

’Блауграни’ су били на корак до сруше рекорд у скоку у најелитнијем такмичењу. Претходни рекорд износио је 51 скок, а Каталонци су протв Олимпијакоса остварили 50 скокова.

“Тренер сам 35 година, а играо сам кошарку 15 година и не могу да се сетим да је било који тим на овом нивоу остварио 50 скокова. Тренери сањају о овоме, а сада је то наша стварност“, закључио је Пешић.



Барселона је у Атину допутовала као 15. у конкуренцији 16 евролигаша, са осам побједа из 25 мечева. Бодове у гостима освојила је само једном - крајем децембра, у дуелу са Химкијем у Москви.

Олимпијакос, који се са Фенербахчеом и ЦСКА бори за највиши пласман, сматран је изразитим фаворитом, али су Каталонци славили резултатом 63:90, забележивши тако трећу убједљиву побједу у размаку од седам дана.

Светислав Пешић је као кључне елементе овог изненађења апострофирао концентрацију својих играча, одбрану на Јоргосу Принтезису и скок.

"Била је то сјајна утакмица нашег тима, у којој смо имали одличну концентрацију. Током читавог меча смо контролисали скок, посебно у трећој четвртини, за коју увијек кажем да је потпуно нова утакмица", рекао је Пешић.

"Наша мета био је Принтезис, њихов најважнији играч, за кога знамо да прави разлику, сјајним балансом спољне и унутрашње игре. Срећан сам што смо побиједили, али и због начина на који смо побиједили. Тренер сам 35 година, прије тога сам 15 година био играч, али не памтим да је неки тим на овом нивоу такмичења забиљежио 50 скокова. То је нешто о чему тренери сањају, а сада је реалност".

Барса до краја такмичења гостује Уникахи, дочекује Басконију, гостује Ефесу и на крају игра против Химкија на свом терену.

Биће интересантно видјети колико побједа ће је на крају дијелити од осмог мјеста и пласмана у плеј-оф.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар