Pešić: U košarci sam 50 godina, treneri sanjaju o ovome!

Trener Barselone Svetislav Pešić srećan je na koji način je njegova ekipa došla do ubedljive pobede nad Olimpijakosom.

Košarka 16.03.2018 | 16:45
Pešić: U košarci sam 50 godina, treneri sanjaju o ovome!
Srpski stručnjak nastavlja sa sjajnim partijama, a 'Blaugrani' su u 26. kolu iznenadili Grke u Pireju i savladali sa 90:63.

"Odigrali smo odličan meč i bili smo koncentrisani. Kontrolisali smo skokvo čitav meč, posebno u trećoj četvrtini i uvek kažem da je ta četvrtina nova utakmica. Njihov najbolji igrač Printezis bio je naša meta, koji je predstavljao sponu između unutrašnje i spoljašne linije. Zaista sam srećan na koji smo način došli do pobede", rekao je proslavljeni trener.

’Blaugrani’ su bili na korak do sruše rekord u skoku u najelitnijem takmičenju. Prethodni rekord iznosio je 51 skok, a Katalonci su protv Olimpijakosa ostvarili 50 skokova.

“Trener sam 35 godina, a igrao sam košarku 15 godina i ne mogu da se setim da je bilo koji tim na ovom nivou ostvario 50 skokova. Treneri sanjaju o ovome, a sada je to naša stvarnost“, zaključio je Pešić.



Barselona je u Atinu doputovala kao 15. u konkurenciji 16 evroligaša, sa osam pobjeda iz 25 mečeva. Bodove u gostima osvojila je samo jednom - krajem decembra, u duelu sa Himkijem u Moskvi.

Olimpijakos, koji se sa Fenerbahčeom i CSKA bori za najviši plasman, smatran je izrazitim favoritom, ali su Katalonci slavili rezultatom 63:90, zabeleživši tako treću ubjedljivu pobjedu u razmaku od sedam dana.

Svetislav Pešić je kao ključne elemente ovog iznenađenja apostrofirao koncentraciju svojih igrača, odbranu na Jorgosu Printezisu i skok.

"Bila je to sjajna utakmica našeg tima, u kojoj smo imali odličnu koncentraciju. Tokom čitavog meča smo kontrolisali skok, posebno u trećoj četvrtini, za koju uvijek kažem da je potpuno nova utakmica", rekao je Pešić.

"Naša meta bio je Printezis, njihov najvažniji igrač, za koga znamo da pravi razliku, sjajnim balansom spoljne i unutrašnje igre. Srećan sam što smo pobijedili, ali i zbog načina na koji smo pobijedili. Trener sam 35 godina, prije toga sam 15 godina bio igrač, ali ne pamtim da je neki tim na ovom nivou takmičenja zabilježio 50 skokova. To je nešto o čemu treneri sanjaju, a sada je realnost".

Barsa do kraja takmičenja gostuje Unikahi, dočekuje Baskoniju, gostuje Efesu i na kraju igra protiv Himkija na svom terenu.

Biće interesantno vidjeti koliko pobjeda će je na kraju dijeliti od osmog mjesta i plasmana u plej-of.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar