Важни пројекти за Западни Балкан

На састанку министара иностраних послова Западног Балкана (WБ6) изражено је опредјељење да наставимо са изградњом што бољих односа у региону, те да се усмјеримо на што више пројеката од којих ће нађи грађани имати корист, поручио је министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, који је домаћин данашњег министарског сусрета у Сарајеву.  

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 14:39
Важни пројекти за Западни Балкан
Како је истакао, на дневном реду су била бројна питања, попут припреме за Самит Западни Балкан - ЕУ који ће бити одржан у мају у Бугарској, што ће, како је Црнадак оцијенио, бити велики и значајни догађај.

"То је први самит који ће бити одржан 15 година након самита у Солуну. Очекивања су, с правом, велика и сви смо опредијељени да тај самит получи што боље резултате", поручио је Црнадак. 
 
Разговарано је и о припремама за Самит који ће, у оквиру берлинског процеса, бити одржан у Лондону. 
 
"Констатовали смо је потребно да се фокусирамо на конкретне пројекте, јачање економије, повезаности наших градова у регији и слично", додао је Црнадак.
 
Он је напоменуо да је тема разговора била и Стратегија ЕУ за Западни Балкан, те да је усаглађено да се ради о документу којим је ЕУ дала подстрек региону, али и показала опредјељење да Западни Балкан постане дио ЕУ.
 
"Из угла БиХ, посебно је корисно шест иницијатива које је ЕУ издвојила, а посебно прва која се односи на борбу против криминала и корупције", поручио је, између осталог, Црнадак.
 
(Вијести)  
 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Али како

16.03.2018 14:19

Како да ЕУ натјера ову тројицу у БиХ да покрену борбу против криминала и корупције. То је немогуће мислим да им ЕУ све тројици мора дати рок од 7до 8 мјесеци да покрену неке ствари или санкције забрана уласка у ЕУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Емиграције

16.03.2018 14:43

Бла бла бла бла бла бла бла,овакве прице слусамо сваки дан од политицара са свих нивоа,те вазно ово те битно оно а ситуација све гора и теза. У РС а тако и у цијелој БиХ ко год се бави било каквом производњом а да није у питању бајаги производња ради прања новца,је притиснут са многим проблемима и недацама да не зна ни куд це ни ста це! Све је то само демагогија

ОДГОВОРИТЕ