БиХ за јаче везе са Русијом

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је данас да жеља БиХ да се укључи у европске токове и постане члан ЕУ не значи да не може истовремено развијати добре, пријатељске и снажне економске везе са Руском Федерацијом.

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 13:19
БиХ за јаче везе са Русијом
Црнадак је током разговора у Сарајеву са директором Директората за европску сарадњу у Министарству спољних послова Руске Федерације Андрејом Келином упутио позив шефу руске дипломатије Сергеју Лаврову да у току ове године посјети БиХ, што би дало додатни подстицај јачању билатералних односа, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

На састанку, којем је присуствовао и амбасадор Руске Федерације у БиХ Петер Иванцов, наглашено је да БиХ и Русија имају добре и стабилне односе који би могли бити додатно унапријеђени посебно на економском плану.

"Црнадак је информисао саговорнике о састанку министара иностраних послова земаља западног Балкана, којем је он домаћин, истичући да БиХ велики значај даје регионалној сарадњи јер у њој види могућност за економски напредак и изградњу инфраструктуре. Он је додао да жеља БиХ да се укључи у европске токове и постане члан ЕУ не значи да не може истовремено развијати добре, пријатељске и снажне економске везе са Руском Федерацијом", додаје се у саопштењу.

У саопштењу се наводи да је Келин истакао да Руска Федерација уважава настојање БиХ да се приближи ЕУ и цијени њену позицију у међународним односима.

На састанку је разговарано о односима БиХ и Русије и актуелној политичкој ситуацији у БиХ и региону, као и о другим регионалним и глобалним темама.

(БН) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

007

16.03.2018 12:52

Игоре,шта ће рећиКормакова,на твоју љубав према Русима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јел вала

16.03.2018 13:20

Па зар Руси нису свеопста опасност.Ста је ово.

Name

Ре

16.03.2018 17:16

Руси само тразе зртвено јагње нико вајде никада нијевидео од њих. Мало проуцити историју све јасно продавали су нас висе пута.

Name

... да чико б'ону...

16.03.2018 13:07

Питај друга Мектића јел' он за сарадњу. Изгледа да су му налогодавци дали у задатак да распали осим по чика Додику и по Русији у истом тренутку....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јакако

16.03.2018 13:32

Само тако. Русија је вазна за стабилну Европу. Боље имат пријатеља, него противника.

ОДГОВОРИТЕ
Name

попара

16.03.2018 14:03

Како це нам дрзава која је под санкцијама ЕУ Америке помагати?Русија је висе Азија негои Еуропа.

ОДГОВОРИТЕ