ЕЛ - најава: Судар шампиона на Босфору!

Окршаји Фенербахчеа и ЦСКА полако израстају у прави европски класик, Уникаха дочекује Панатинаикос.

Кошарка 16.03.2018 | 15:30
ЕЛ - најава: Судар шампиона на Босфору!
Судар два последња шампиона! То је оно што нас чека у претпоследњој утакмици 26. кола Евролиге, која ће и отворити кошаркашки репертоар у петак (ТВ Спортклуб, 18.45).

Окршаји Фенербахчеа и ЦСКА полако израстају у прави европски класик. Неће то бити само меч два скупоцена гиганта и реприза финала из 2016. године, већ и утакмица која би могла да нам дочара расплет на табели.

Евентуална победа Фенера у Улкер Арени могла би додатно да закомпликује трку за сам врх. Армејци у овом тренутку имају две рецке више, па би пораз у Истанбулу унео снажну дозу неизвесности у последња четири кола.

Пред нама је сусрет најефикасније офанзиве Евролиге са просеком од готово 91 поен по утакмици и друге најчвршће одбране која противницима дозвољава тек 75 поена. Биће интересантно видети да ли ће нови мегадерби бити одлучен на маргина боље одбране или напада. Не треба подсећати како се завршио меч у Москви пре готово четири месеца - након продужетака, уз онај чудесни погодак Никола Мелија из одбојке и коначних 95:93. Али два од последња три меча завршена су са по 148 поена укупно.

Фенербахче је, вреди подсетити, у серији од четири победе над ЦСКА, од чега се два пута победник решавао у додатних пет минута. Овај двобој оба тима дочекују у одличној форми. ЦСКА је славио на последњих седам утакмица у свим такмичењима, уз рецке Басконије, Макабија и Уникахе, те просек од скоро 96 убачених поена и пет узастопних брејкова. Опет, Фенербахче је остварио две озбиљне победе - на гостовањима Реалу и Жалгирису, које су актуелног европског шампиона погурале на друго место на табели.

Овде је спектакл загарантован, снаге оба тима свима су познате, а преломну улогу могле би да имају клупе.

Панатинаикос се налази у згодној прилици да заустави слободан пад, прекине серију од три пораза и против Уникахе оствари победу која би могла да врати наду за пласман бар на четврту позицију. Састав из Малаге меч очекује после одличног издања против Гипузкое и партије каријере Немање Недовића, док је и Панатинаикос имао лак посао у мечу с Паниониосом.

Зелени за пораз од Уникахе не знају на последње четири утакмице и само је последњи од тих завршен с већим бројем кошева (153). Три претходна имали су далеко мањи број поена (од 129 до 144).

ЕВРОЛИГА - 26. КОЛО

Уторак
Армани - Реал Мадрид 77:88
/Џерелс 18 - Ајон 15/

Четвртак
Црвена звезда - Валенсија 106:90
/Фелдин 30 - Мартинез 22/

Бросе Бамберг - Ефес 88:79
/Радошевић, Рајт по 15 - Меколум 21/

Олимпијакос - Барселона 63:90
/Меклин, Принтезис по 14 - Томић 19/ 

Макаби - Химки 91:94
/Џексон 25 - Гил 24/

Басконија - Жалгирис 84:64
/Грејнџер 20 - Пенгос 12/

Петак
18.45: Фенербахче - ЦСКА
21.00: Уникаха - Панатинаикос 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар