EL - najava: Sudar šampiona na Bosforu!

Okršaji Fenerbahčea i CSKA polako izrastaju u pravi evropski klasik, Unikaha dočekuje Panatinaikos.

Košarka 16.03.2018 | 15:30
EL - najava: Sudar šampiona na Bosforu!
Sudar dva poslednja šampiona! To je ono što nas čeka u pretposlednjoj utakmici 26. kola Evrolige, koja će i otvoriti košarkaški repertoar u petak (TV Sportklub, 18.45).

Okršaji Fenerbahčea i CSKA polako izrastaju u pravi evropski klasik. Neće to biti samo meč dva skupocena giganta i repriza finala iz 2016. godine, već i utakmica koja bi mogla da nam dočara rasplet na tabeli.

Eventualna pobeda Fenera u Ulker Areni mogla bi dodatno da zakomplikuje trku za sam vrh. Armejci u ovom trenutku imaju dve recke više, pa bi poraz u Istanbulu uneo snažnu dozu neizvesnosti u poslednja četiri kola.

Pred nama je susret najefikasnije ofanzive Evrolige sa prosekom od gotovo 91 poen po utakmici i druge najčvršće odbrane koja protivnicima dozvoljava tek 75 poena. Biće interesantno videti da li će novi megaderbi biti odlučen na margina bolje odbrane ili napada. Ne treba podsećati kako se završio meč u Moskvi pre gotovo četiri meseca - nakon produžetaka, uz onaj čudesni pogodak Nikola Melija iz odbojke i konačnih 95:93. Ali dva od poslednja tri meča završena su sa po 148 poena ukupno.

Fenerbahče je, vredi podsetiti, u seriji od četiri pobede nad CSKA, od čega se dva puta pobednik rešavao u dodatnih pet minuta. Ovaj dvoboj oba tima dočekuju u odličnoj formi. CSKA je slavio na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, uz recke Baskonije, Makabija i Unikahe, te prosek od skoro 96 ubačenih poena i pet uzastopnih brejkova. Opet, Fenerbahče je ostvario dve ozbiljne pobede - na gostovanjima Realu i Žalgirisu, koje su aktuelnog evropskog šampiona pogurale na drugo mesto na tabeli.

Ovde je spektakl zagarantovan, snage oba tima svima su poznate, a prelomnu ulogu mogle bi da imaju klupe.

Panatinaikos se nalazi u zgodnoj prilici da zaustavi slobodan pad, prekine seriju od tri poraza i protiv Unikahe ostvari pobedu koja bi mogla da vrati nadu za plasman bar na četvrtu poziciju. Sastav iz Malage meč očekuje posle odličnog izdanja protiv Gipuzkoe i partije karijere Nemanje Nedovića, dok je i Panatinaikos imao lak posao u meču s Panioniosom.

Zeleni za poraz od Unikahe ne znaju na poslednje četiri utakmice i samo je poslednji od tih završen s većim brojem koševa (153). Tri prethodna imali su daleko manji broj poena (od 129 do 144).

EVROLIGA - 26. KOLO

Utorak
Armani - Real Madrid 77:88
/Džerels 18 - Ajon 15/

Četvrtak
Crvena zvezda - Valensija 106:90
/Feldin 30 - Martinez 22/

Brose Bamberg - Efes 88:79
/Radošević, Rajt po 15 - Mekolum 21/

Olimpijakos - Barselona 63:90
/Meklin, Printezis po 14 - Tomić 19/ 

Makabi - Himki 91:94
/Džekson 25 - Gil 24/

Baskonija - Žalgiris 84:64
/Grejndžer 20 - Pengos 12/

Petak
18.45: Fenerbahče - CSKA
21.00: Unikaha - Panatinaikos 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar