Премијер Турске долази у БиХ

Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа Босне и Херцеговине, рекао је данас да ће Босну и Херцеговину ускоро посјетити делегација из Турске предвођена премијером Бинали Yıлдıрıмом.

Босна и Херцеговина 16.03.2018 | 10:18
Премијер Турске долази у БиХ
Подсјећамо, Шаровић борави у Азербејџану као дио бх. делегације на 6. Глобалном Баку форуму. 

Шаровић је говорио о јучерашњим активностима бх. делегације.

''Јуче је било неколико билетаралних сусрета делегације Босне и Херцеговине коју је предводио члан Предсједништва Младен Иванић, с предсједником Азербејџана, премијером Турске, предсједником Албаније.

Можда је ново да се планира посјета предсједника Азербејџана БиХ. Отвориће се фабрика за прераду воћа и поврћа у Добоју. Добре вијест су да ће БиХ посјетити премијер Турске с министрима и делегацијом'', открио је Шаровић.

Потом је причао о сарадњи с Турском.

''Економска сарадња с Турском се интензивира. Мислим да се наш дефицит смањује и ми смо врло значајан партнер овој земљи'', додао је Шаровић. 

Посебно је истакао раст трговинске размјене са Србијом и Хрватском.

''И Србија и Хрватска су међу три најважнија спољнотрговинска партнера БиХ. Они се на неки начин утркују у трговини са Босном и Херцеговином. Мислим да су достижне двије милијарде размјене са сваком од ових земаља. Приближавамо се цифри од милијарду размјене с Турском што је био циљ'', рекао је Шаровић. 

На крају разговора коментарисао је и проблем с извозом јабука из Босне и Херцеговине у Русију. Казао је да због неодговорних појединаца трпе стотине хиљада људи.

''Тек се рјешава. И мало, мало па сам негдје у жижи и од мене се очекује да ријешим и ове проблеме. Очито да морамо да тај систем унаприједимо, да постанемо одговорнији'', нагласио је Шаровић. 

(Н1) 

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Лија

16.03.2018 09:51

Једна од тема, према добро обавјештеним изворима, биће и упућивање помоћи становницима Флориде, да направе нови мост, који се неће срушити послије четири дана, од стављања у промет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко

16.03.2018 10:05

Ево га и Мирко преболио кандидатуру

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гаги

16.03.2018 10:35

Не знам за њега, али народ сигурно не мозе пребољети сто једини цовјек који ради није кандидат.

Name

Xy

16.03.2018 12:03

Ја невидим ту проблем. После избора Мирка Шаровћа видим као предсједавајуцег савјета министара БиХ. Само треба изаци на изборе и оловком отјерати секту.

Name

Б.Лука

16.03.2018 10:59

Па ови из црвене секте ће поцркати што је г.Шаровић најбољи министар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.03.2018 12:00

Можда у БИХ,али не у РС.А и то ће трајати до Октобра.

Name

судија

16.03.2018 12:23

Хочели састати са Додом да попричају о економској сарадњи ??????

ОДГОВОРИТЕ