Права мета напада била је кћерка?

Појавио се могући преокрет у случају напада нервним отровом на бившег руског шпијуна и његову кћерку.

Свијет 16.03.2018 | 08:45
Права мета напада била је кћерка?
Можда је управо кћерка рускога шпијуна била права мета напада нервним отровом у Салисбурyу, тврди њена родица, преноси Миррор.

Јулија Скрипал (33) заручена је за високорангираног припадника руске сигурносне службе, изјавила је њена родица Викторија (45), која сматра како је управо дјевојка права жртва напада. Његова породица није одушевљена тиме што је он у вези с кћерком издајника Сергеја Скрипала (66), који је био и у затвору због продавања тајни Британцима, док није размијењен.

“Моје је мишљење како то није учињено против ујака Сергеја, већ против његове кћери”, рекла је на руској ТВ.

И отац и кћи још су увијек у критичном стању у болници.

Ова се вијест појавила након снимка које приказују Скрипала како се довози у Салисбурy у БМW-у за којег полиција сматра да је садржавао нервни отров.

Снимак сигурносних камера настала је мање од три сата прије но што су отац и кћи пронађени како су колабирали на клупи.

Британска полиција тренутно истражује могућност да је совјетски бојни отров новичок постављен у вентилацијски састав аутомобила док је БМW био паркиран пред кућом Скрипалових. Вентилацијски састав испустио би затим отров у унутрашност аутомобила док су се Сергеј Скрипал и његова кћерка Јулија возили у ресторан у Салисбурy.

Друга теорија пак гласи како је други облик нервног агенса био размазан по ручки врата аутомобила.

Шеф противтерористичке полиције Неил Басу упозорио је како би “детаљна” истрага могла потрајати неколико сједница. Рекао је како је главни фокус истраге успоставити методу којом је примијењено забрањено хемијско оружје.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мали Србо

16.03.2018 09:37

Ето истрага није ни близу краја а Енглези вец одлуцили ста је истина а наравно одма им се прикљуцила крволоцна Америка вазална Француска и окупирана Њемацка. Дали је ухвацен поцинитељ?Дали се неко јавијо да преузме одговорност? Ако не, одакле докази да је поцинитељ Русија јер је рецепт из совјетског савеза. По тој логици свако ко је убијен коласњикоикм убијен од стране Путина. Цудо па није убица оставијо пасос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Велики Србо

16.03.2018 16:12

Тише Мали, знамо да те Додичок плаћа да ботујеш за њега и црвене кмере!