Prava meta napada bila je kćerka?

Pojavio se mogući preokret u slučaju napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog špijuna i njegovu kćerku.

Svijet 16.03.2018 | 08:45
Prava meta napada bila je kćerka?
Možda je upravo kćerka ruskoga špijuna bila prava meta napada nervnim otrovom u Salisburyu, tvrdi njena rodica, prenosi Mirror.

Julija Skripal (33) zaručena je za visokorangiranog pripadnika ruske sigurnosne službe, izjavila je njena rodica Viktorija (45), koja smatra kako je upravo djevojka prava žrtva napada. Njegova porodica nije oduševljena time što je on u vezi s kćerkom izdajnika Sergeja Skripala (66), koji je bio i u zatvoru zbog prodavanja tajni Britancima, dok nije razmijenjen.

“Moje je mišljenje kako to nije učinjeno protiv ujaka Sergeja, već protiv njegove kćeri”, rekla je na ruskoj TV.

I otac i kći još su uvijek u kritičnom stanju u bolnici.

Ova se vijest pojavila nakon snimka koje prikazuju Skripala kako se dovozi u Salisbury u BMW-u za kojeg policija smatra da je sadržavao nervni otrov.

Snimak sigurnosnih kamera nastala je manje od tri sata prije no što su otac i kći pronađeni kako su kolabirali na klupi.

Britanska policija trenutno istražuje mogućnost da je sovjetski bojni otrov novičok postavljen u ventilacijski sastav automobila dok je BMW bio parkiran pred kućom Skripalovih. Ventilacijski sastav ispustio bi zatim otrov u unutrašnost automobila dok su se Sergej Skripal i njegova kćerka Julija vozili u restoran u Salisbury.

Druga teorija pak glasi kako je drugi oblik nervnog agensa bio razmazan po ručki vrata automobila.

Šef protivterorističke policije Neil Basu upozorio je kako bi “detaljna” istraga mogla potrajati nekoliko sjednica. Rekao je kako je glavni fokus istrage uspostaviti metodu kojom je primijenjeno zabranjeno hemijsko oružje.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mali Srbo

16.03.2018 09:37

Eto istraga nije ni blizu kraja a Englezi vec odlucili sta je istina a naravno odma im se prikljucila krvolocna Amerika vazalna Francuska i okupirana Njemacka. Dali je uhvacen pocinitelj?Dali se neko javijo da preuzme odgovornost? Ako ne, odakle dokazi da je pocinitelj Rusija jer je recept iz sovjetskog saveza. Po toj logici svako ko je ubijen kolasnjikoikm ubijen od strane Putina. Cudo pa nije ubica ostavijo pasos.

ODGOVORITE
Name

Veliki Srbo

16.03.2018 16:12

Tiše Mali, znamo da te Dodičok plaća da botuješ za njega i crvene kmere!