Суперлига моли за тишину, 27 клубова за Кокезу, само вјечити уздржани!

Исцрпна дискусија – суперлигаши стали уз ФСС! Клубови чланови Супер и Прве лиге већином су на скупштини Заједнице дали пуну подршку ФСС и председнику те организације Славиши Кокези.  Са седнице Скупштине заједнице фудбалских клубова Суперлиге и Прве лиге Србије. . .

Фудбал 15.03.2018 | 21:15
Суперлига моли за тишину, 27 клубова за Кокезу, само вјечити уздржани!
Заједница клубова Супер и Прве лиге Србије је после седнице Скупштине објавила да се нико није изјаснио против, а да су само Црвена звезда и Партизан били уздржани.

"Једногласно је изведен закључак да је потребно да се сви клубови уздрже од јавног изношења ставова који могу нарушити интегритет такмичења, као и да сви клубови дају свој пуни допринос смиривању беспотребних тензија и нормализацији односа међу клубовима у циљу несметаног одвијања такмичења", наводи се у саопштењу.

Седницом је председавао Драгомир Лазовић, а присутни су измеђуу осталих били Кокеза, генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, председник Судијске комисије Милан Караџић и члан Извршног одбора задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић.

Централна тема седнице била је актуелна ситуација у Супер лиги Србије, о чему је, како се наводи у саопштењу, "вођена исцрпна дискусија" у којој су учествовали представници 29 клубова.

Чланови Скупштине су, такодје, водили "веома конструктивну расправу" у вези преговора о новом уговору о продаји телевизијских права и већој комерцијализацији капацитета Супер лиге и Прве лиге Србије.

Приватизације лиге, гушење слободе говора, форсирање ових или оних… Све су то оптужбе којима су београдски вечити ривали последњих недеља “частили” Фудбалски савез Србије на челу са Славишом Кокезом. Али кад је требало да се изјасне о његовом статусу и Црвена звезда и Партизан били су - уздржани. Додуше, како је преосталих 27 клубова од 29 присутних представника клубова Суперлиге и Прве лиге Србије дало пуну подршку раду ФСС на челу са Кокезом јасно је да вечити ту ништа не би променили.

А шта ће се мењати у српском фудбалу? Из саопштења објављеног после седнице Скупштине Заједнице фудбалских клубова Суперлиге и Прве лиге Србије - а којој су присуствовали и Кокеза, те генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић, председник Судијске комисије ФСС Милан Караџић и члан Извршног одбора ФСС задужен за регуларност такмичења Драгиша Бинић - не може се нешто посебно закључити.

Делом и зато што је, иако је актуелна ситуација у Суперлиги били централна тема "исрцпне дискусије", једногласно закључено да би било најбоље да се клубови уздрже од јавог изношења ставова који могу нарушити интегритет такмичења што је, ако се присетимо, у досадашњем току сезоне радило барем половина суперлигашких клубова, вероватно не и више. Сада је поручено да би сви клубови требало да дају пун допринос смиривању “беспотребних тензија и нормализацији односа међу клубовима у циљу несметаног одвијања такмичења”.

Такође, наводи се и да се разговарало о новом уговору о продаји ТВ права и већој комерцијализацији капацитета Суперлиге и ПЛС-а, те о побољшању стадионске инфраструктуре у Србији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Давидовић

16.03.2018 09:26

Ја људи овог клосара

ОДГОВОРИТЕ