Superliga moli za tišinu, 27 klubova za Kokezu, samo vječiti uzdržani!

Iscrpna diskusija – superligaši stali uz FSS! Klubovi članovi Super i Prve lige većinom su na skupštini Zajednice dali punu podršku FSS i predsedniku te organizacije Slaviši Kokezi.  Sa sednice Skupštine zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije. . .

Fudbal 15.03.2018 | 21:15
Superliga moli za tišinu, 27 klubova za Kokezu, samo vječiti uzdržani!
Zajednica klubova Super i Prve lige Srbije je posle sednice Skupštine objavila da se niko nije izjasnio protiv, a da su samo Crvena zvezda i Partizan bili uzdržani.

"Jednoglasno je izveden zaključak da je potrebno da se svi klubovi uzdrže od javnog iznošenja stavova koji mogu narušiti integritet takmičenja, kao i da svi klubovi daju svoj puni doprinos smirivanju bespotrebnih tenzija i normalizaciji odnosa među klubovima u cilju nesmetanog odvijanja takmičenja", navodi se u saopštenju.

Sednicom je predsedavao Dragomir Lazović, a prisutni su izmeđuu ostalih bili Kokeza, generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, predsednik Sudijske komisije Milan Karadžić i član Izvršnog odbora zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić.

Centralna tema sednice bila je aktuelna situacija u Super ligi Srbije, o čemu je, kako se navodi u saopštenju, "vođena iscrpna diskusija" u kojoj su učestvovali predstavnici 29 klubova.

Članovi Skupštine su, takodje, vodili "veoma konstruktivnu raspravu" u vezi pregovora o novom ugovoru o prodaji televizijskih prava i većoj komercijalizaciji kapaciteta Super lige i Prve lige Srbije.

Privatizacije lige, gušenje slobode govora, forsiranje ovih ili onih… Sve su to optužbe kojima su beogradski večiti rivali poslednjih nedelja “častili” Fudbalski savez Srbije na čelu sa Slavišom Kokezom. Ali kad je trebalo da se izjasne o njegovom statusu i Crvena zvezda i Partizan bili su - uzdržani. Doduše, kako je preostalih 27 klubova od 29 prisutnih predstavnika klubova Superlige i Prve lige Srbije dalo punu podršku radu FSS na čelu sa Kokezom jasno je da večiti tu ništa ne bi promenili.

A šta će se menjati u srpskom fudbalu? Iz saopštenja objavljenog posle sednice Skupštine Zajednice fudbalskih klubova Superlige i Prve lige Srbije - a kojoj su prisustvovali i Kokeza, te generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović, predsednik Sudijske komisije FSS Milan Karadžić i član Izvršnog odbora FSS zadužen za regularnost takmičenja Dragiša Binić - ne može se nešto posebno zaključiti.

Delom i zato što je, iako je aktuelna situacija u Superligi bili centralna tema "isrcpne diskusije", jednoglasno zaključeno da bi bilo najbolje da se klubovi uzdrže od javog iznošenja stavova koji mogu narušiti integritet takmičenja što je, ako se prisetimo, u dosadašnjem toku sezone radilo barem polovina superligaških klubova, verovatno ne i više. Sada je poručeno da bi svi klubovi trebalo da daju pun doprinos smirivanju “bespotrebnih tenzija i normalizaciji odnosa među klubovima u cilju nesmetanog odvijanja takmičenja”.

Takođe, navodi se i da se razgovaralo o novom ugovoru o prodaji TV prava i većoj komercijalizaciji kapaciteta Superlige i PLS-a, te o poboljšanju stadionske infrastrukture u Srbiji.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Davidović

16.03.2018 09:26

Ja ljudi ovog klosara

ODGOVORITE