Било и дјеце - редари пендрецима тукли навијаче Челсија!

Фудбалски клуб Челси саопштио је да је неколицина његових навијача повређено у инцидентима испред стадиона Барселоне, пре дуела два клуба у Лиги шампиона.

Фудбал 15.03.2018 | 16:15
Било и дјеце - редари пендрецима тукли навијаче Челсија!
Челси је на стадиону Камп Ноу изгубио од Барселоне са 3:0, а лондонски клуб саопштио је "да је свестан" инцидената испред стадиона.

На друштвеним мрежама су се појавили видео снимци на којима се види да су се навијачи и редари сукобили пре утакмице.

"Било је ужасно. Полицајци и редари су од почетка били агресивни. Било их је више него у Бакуу или код Фенербахчеа. Агресивно су нас претраживали и агресивно су ме три пута зграбили отпозади током претреса. Наоружани редари су нас све време гледали агресивно провоцирајући сукоб, иако за то није било никаквог повода", рекао је један навијач Челсија.

Један од челника каталонске полиције рекао је за ББЦ да нису пријављени инциденти. Челси је позвао навијаче да обавесте клуб о "својим искуствима" доласка на стадион како би то пренели надлежнима.

Навијачи су наводно добити батине након што су скандирали "Барселона, увек ћеш бити део Шпаније". Каталонци се већ годинама боре за незавостност од шпанске круне.

"После утакмице сам, као и сви навијачи Челсија око мене, мирно излазио с трибине и пролазио ходником стадиона. Тада је кренуо јуриш полицајаца и редара с исуканим палицама који су без икаквог повода тукли све редом. Сабили су нас у узак коридор и чак када су по поду попадали навијачи, међу њима и деца, наставили су да нас туку и гурају. Ми старији могли смо да бирамо да ли да добијемо ударац или да газимо по деци. Устао сам се и руком показао на дете које је лежало на поду, молећи редара да престане са ударцима, на шта ме он опалио свом снагом по руци. У исто време редари су тукли мог оца. Док је рукама покушавао да заштити оне на поду, добио је пендреком три пута по леђима. Видео сам човека крваве главе и ударање навијача који се сагнуо након што му је повређена нога. Бесан сам јер за овакав бруталан и организован напад није било никаквог повода. Идем на утакмице од седме године и никада нисам видео овако нешто", додао је навијач из Лондона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар