Bilo i djece - redari pendrecima tukli navijače Čelsija!

Fudbalski klub Čelsi saopštio je da je nekolicina njegovih navijača povređeno u incidentima ispred stadiona Barselone, pre duela dva kluba u Ligi šampiona.

Fudbal 15.03.2018 | 16:15
Bilo i djece - redari pendrecima tukli navijače Čelsija!
Čelsi je na stadionu Kamp Nou izgubio od Barselone sa 3:0, a londonski klub saopštio je "da je svestan" incidenata ispred stadiona.

Na društvenim mrežama su se pojavili video snimci na kojima se vidi da su se navijači i redari sukobili pre utakmice.

"Bilo je užasno. Policajci i redari su od početka bili agresivni. Bilo ih je više nego u Bakuu ili kod Fenerbahčea. Agresivno su nas pretraživali i agresivno su me tri puta zgrabili otpozadi tokom pretresa. Naoružani redari su nas sve vreme gledali agresivno provocirajući sukob, iako za to nije bilo nikakvog povoda", rekao je jedan navijač Čelsija.

Jedan od čelnika katalonske policije rekao je za BBC da nisu prijavljeni incidenti. Čelsi je pozvao navijače da obaveste klub o "svojim iskustvima" dolaska na stadion kako bi to preneli nadležnima.

Navijači su navodno dobiti batine nakon što su skandirali "Barselona, uvek ćeš biti deo Španije". Katalonci se već godinama bore za nezavostnost od španske krune.

"Posle utakmice sam, kao i svi navijači Čelsija oko mene, mirno izlazio s tribine i prolazio hodnikom stadiona. Tada je krenuo juriš policajaca i redara s isukanim palicama koji su bez ikakvog povoda tukli sve redom. Sabili su nas u uzak koridor i čak kada su po podu popadali navijači, među njima i deca, nastavili su da nas tuku i guraju. Mi stariji mogli smo da biramo da li da dobijemo udarac ili da gazimo po deci. Ustao sam se i rukom pokazao na dete koje je ležalo na podu, moleći redara da prestane sa udarcima, na šta me on opalio svom snagom po ruci. U isto vreme redari su tukli mog oca. Dok je rukama pokušavao da zaštiti one na podu, dobio je pendrekom tri puta po leđima. Video sam čoveka krvave glave i udaranje navijača koji se sagnuo nakon što mu je povređena noga. Besan sam jer za ovakav brutalan i organizovan napad nije bilo nikakvog povoda. Idem na utakmice od sedme godine i nikada nisam video ovako nešto", dodao je navijač iz Londona.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar