Да ли је здраво одмах по устајању распремити кревет?

Каже се да уредан дом доноси и уредне мисли, па зато за многе људе дан почиње распремањем кревета ујутро чим устану. Стручњаци, међутим, кажу да то доноси више штете него користи.

Здравље 15.03.2018 | 09:06
Да ли је здраво одмах по устајању распремити кревет?
"Сваке ноћи ваш душек упије око пола литра влаге, углавном зноја", каже Клаудиа Вејланд из немачког Савеза произвођача душека.

"Зато је важно да се та влага поново отпусти из душека током дана", пошто се у супротном стварају идеални услови за појаву креветних стеница и осталих језивих сићушних створења.

Зато, уместо распремања кревета, Вејланд саветује да се покривачи сложе и да се душек остави откривен да се током дана проветри.

Ако вам се не свиђа да душек буде откривен цео дан, Клаудиа Вејланд препоручује да бар остане тако док не доручкујете и не попијете кафу.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

БЕСПОСЛЕН ПОП...

17.03.2018 18:32

"Сваке ноћи ваш (тј. наш) (душек упије око пола литра влаге,'' Наздравље вам истраживање! ''Стручњаци'', на који период године сте мислили? јесте ли узели у обзир глобално отопљавање и шта још нећете истраживати, сачувај ме Боже!,

ОДГОВОРИТЕ
Name

истразивање

18.03.2018 05:01

јосцете поцети истразивати колико цовјек пута са својом зеном у седмици спава у истом кревету идалисе они дирају или спавају као брат И сестра

ОДГОВОРИТЕ