ЕК: "Српски" Бајерн и Ређана у полуфиналу!

Кошаркаши Бајерна и Ређане пласирали су се у полуфинале Еврокупа, где ће играти против Дарушафаке, односно Локомотиве Кубањ.  Бајерн на српски погон у полуфиналу Еврокупа! Симонов Зенит прокоцкао вођство у Италији.  Тим наших Александра Ђорђевића, Стефана Јовића, Владимира Лучића и Милана Мачвана бориће се у завршници такмичења које доноси промоцију у Евролигу.

Кошарка 14.03.2018 | 23:15
ЕК: "Српски" Бајерн и Ређана у полуфиналу!
Бајерн је у мајсторици савладао Уникс Казањ 91:81 за 2-1 у серији, док је Ређана у трећем мечу надиграла Зенит 105:99.

Након скоро три периода резултатске "клацкалице", Бајерн дуел са Униксом у Минхену прелама на прелазу између последња два периода.

Баварци при резултату 61:63 праве серију 11:0, а потом стижу до десет поена предности (78:68). Руски тим успева да се врати на само три поена дефицита (78:75), након чега домаћин прави нову серију и долази до недостижних 84:75.

Бајерн је предводио Реџи Рединг са 23 поена уз седам скокова и четири асистенције, а сјајно га је пратио Џаред Канингем са 21 поеном. Одлични су били и српски кошаркаши, по 12 поена постигли су Владимир Лучић (5ск) и Стефан Јовић (7ас), као и Данило Бартел.

Уникс је носио Трент Локет са 16 поена и шест ухваћених лопти, по 12 су постигли Мелвин Еџим (7ск) и Стефан Лазме, док је 11 додао Џамар Смит. Српски кошаркаш Данило Анђушић је за осам и по минута на паркету постигао три поена, те имао по асистенцију и украдену лопту.

Већ сада можемо да констатујемо да је Александар Ђорђевић направио добар резултат са Бајерном. Тим из Минхена савладао је Уникс и с 91:81 коначних 2:1 у серији пласирао се у полуфинале Еврокупа где ће играти против Дарушафаке која је у два меча била боља од екипе Будућности.

Био је то тесан дуел, није баш Бајерн имао све време убедљиву предност па су навијачи у Ауди дому морали да стрепе. Минхенски тим је ипак показао да има добре живце и добром игром у последње две деонице није дао руском саставу да озбиљније припрети.

Бориће се Бајерн с Дарушафаком за финале Еврокупа!

Бајерн је у овом мечу имао више да изгуби од Уникса, али је тим Александра Ђорђевића показао да може да се носи са притиском и успео је да избори пласман у полуфинале такмичења чији ће победник следеће године играти у Евролиги.

Милан Мачван није играо на овом дуелу због повреде и операције која је потом уследила, али је Ђорђевићмогао да рачуна на два Србина - Стефана Јовића (12п, 7ас) и Владимира Лучића (12п, 5ск).

Најефикаснији код Бајерна на овом дуелу био је Реџи Рединг с 23 дата поена, док је 21 додао Џаред Канингем. Доста проблема Баварцима правио је Стефон Лазме који је на овом мечу дао 12 поена.

Занимљиво је било и у Ређо Калабрији, Зенит је имао +9 (15:6) у првој, да би Ређана преокренула на десет поена предности (37:27) у другој четвртини.

Руси успевају да преполове заостатак до полувремена (45:40), а онда направе нови преокрет те опет стигну до +9 (68:59). Међутим, Ређана се враћа у егал уочи последњег квартала, у којем убацује 35 поена и односи победу.

Доминирао је Крис Рајт са 25 поена, шест скокова, пет асистенција и три украдене лопте, а пратили су га Џулијан Ратј са 21 и Амедео Дела Вале са 20 поена.

У екипи из Санкт Петербурга најефикаснији је био Јевгениј Воронов са 23 поена, 19 је додао Кајл Кјурик уз седам скокова, док су по 15 убацили Марко Симоновић и Шејн Витингтон.

Зенит је у трећој деоници против Ређане на гостовању Ређани, имао је шансу да уз добру игру Воронова иСимоновића успеју да направе подвиг и пласирају се у полуфинале, нападао је Ређану и у последњој деоници, али једноставно тим из Санкт Петербурга није имао снаге за преокрет.

Ређана је била боља с 105:99.

Некако је Зениту константно недостајао тај један корак. Симоновић је био један од најбољих играча Зенита на овој утакмици. Постигао је 15 поена. Највише је дао Воронов - 23, док је Кајл Кјурик убацио 19.

Ређо Емилија је добила пре свега уз игру на два поена, шут за три није служио домаћина, али је унутрашња игра била на нивоу!

Неће Зенит бити презадовољан резултатом, али када се све сагледа није ово било лоше учешће тима из Санкт Петербурга.

ЕВРОКУП – ЧЕТВРТФИНАЛЕ (МАЈСТОРИЦЕ)

Среда

Бајерн - Уникс 91:81
/Рединг 23 - Локет 16/

Ређо Емилија - Зенит 105:99
/Рајт 25 - Воронов 23/

ДАРУШАФАКА – Будућност 2:0

ЛОКОМОТИВА – Гран Канарија 2:0

ПАРОВИ ПОЛУФИНАЛА ЕВРОКУПА

Дарушафака - Бајерн Минхен

Локомотива - Ређо Емилија

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар