EK: "Srpski" Bajern i Ređana u polufinalu!

Košarkaši Bajerna i Ređane plasirali su se u polufinale Evrokupa, gde će igrati protiv Darušafake, odnosno Lokomotive Kubanj.  Bajern na srpski pogon u polufinalu Evrokupa! Simonov Zenit prokockao vođstvo u Italiji.  Tim naših Aleksandra Đorđevića, Stefana Jovića, Vladimira Lučića i Milana Mačvana boriće se u završnici takmičenja koje donosi promociju u Evroligu.

Košarka 14.03.2018 | 23:15
EK: "Srpski" Bajern i Ređana u polufinalu!
Bajern je u majstorici savladao Uniks Kazanj 91:81 za 2-1 u seriji, dok je Ređana u trećem meču nadigrala Zenit 105:99.

Nakon skoro tri perioda rezultatske "klackalice", Bajern duel sa Uniksom u Minhenu prelama na prelazu između poslednja dva perioda.

Bavarci pri rezultatu 61:63 prave seriju 11:0, a potom stižu do deset poena prednosti (78:68). Ruski tim uspeva da se vrati na samo tri poena deficita (78:75), nakon čega domaćin pravi novu seriju i dolazi do nedostižnih 84:75.

Bajern je predvodio Redži Reding sa 23 poena uz sedam skokova i četiri asistencije, a sjajno ga je pratio Džared Kaningem sa 21 poenom. Odlični su bili i srpski košarkaši, po 12 poena postigli su Vladimir Lučić (5sk) i Stefan Jović (7as), kao i Danilo Bartel.

Uniks je nosio Trent Loket sa 16 poena i šest uhvaćenih lopti, po 12 su postigli Melvin Edžim (7sk) i Stefan Lazme, dok je 11 dodao Džamar Smit. Srpski košarkaš Danilo Anđušić je za osam i po minuta na parketu postigao tri poena, te imao po asistenciju i ukradenu loptu.

Već sada možemo da konstatujemo da je Aleksandar Đorđević napravio dobar rezultat sa Bajernom. Tim iz Minhena savladao je Uniks i s 91:81 konačnih 2:1 u seriji plasirao se u polufinale Evrokupa gde će igrati protiv Darušafake koja je u dva meča bila bolja od ekipe Budućnosti.

Bio je to tesan duel, nije baš Bajern imao sve vreme ubedljivu prednost pa su navijači u Audi domu morali da strepe. Minhenski tim je ipak pokazao da ima dobre živce i dobrom igrom u poslednje dve deonice nije dao ruskom sastavu da ozbiljnije pripreti.

Boriće se Bajern s Darušafakom za finale Evrokupa!

Bajern je u ovom meču imao više da izgubi od Uniksa, ali je tim Aleksandra Đorđevića pokazao da može da se nosi sa pritiskom i uspeo je da izbori plasman u polufinale takmičenja čiji će pobednik sledeće godine igrati u Evroligi.

Milan Mačvan nije igrao na ovom duelu zbog povrede i operacije koja je potom usledila, ali je Đorđevićmogao da računa na dva Srbina - Stefana Jovića (12p, 7as) i Vladimira Lučića (12p, 5sk).

Najefikasniji kod Bajerna na ovom duelu bio je Redži Reding s 23 data poena, dok je 21 dodao Džared Kaningem. Dosta problema Bavarcima pravio je Stefon Lazme koji je na ovom meču dao 12 poena.

Zanimljivo je bilo i u Ređo Kalabriji, Zenit je imao +9 (15:6) u prvoj, da bi Ređana preokrenula na deset poena prednosti (37:27) u drugoj četvrtini.

Rusi uspevaju da prepolove zaostatak do poluvremena (45:40), a onda naprave novi preokret te opet stignu do +9 (68:59). Međutim, Ređana se vraća u egal uoči poslednjeg kvartala, u kojem ubacuje 35 poena i odnosi pobedu.

Dominirao je Kris Rajt sa 25 poena, šest skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, a pratili su ga Džulijan Ratj sa 21 i Amedeo Dela Vale sa 20 poena.

U ekipi iz Sankt Peterburga najefikasniji je bio Jevgenij Voronov sa 23 poena, 19 je dodao Kajl Kjurik uz sedam skokova, dok su po 15 ubacili Marko Simonović i Šejn Vitington.

Zenit je u trećoj deonici protiv Ređane na gostovanju Ređani, imao je šansu da uz dobru igru Voronova iSimonovića uspeju da naprave podvig i plasiraju se u polufinale, napadao je Ređanu i u poslednjoj deonici, ali jednostavno tim iz Sankt Peterburga nije imao snage za preokret.

Ređana je bila bolja s 105:99.

Nekako je Zenitu konstantno nedostajao taj jedan korak. Simonović je bio jedan od najboljih igrača Zenita na ovoj utakmici. Postigao je 15 poena. Najviše je dao Voronov - 23, dok je Kajl Kjurik ubacio 19.

Ređo Emilija je dobila pre svega uz igru na dva poena, šut za tri nije služio domaćina, ali je unutrašnja igra bila na nivou!

Neće Zenit biti prezadovoljan rezultatom, ali kada se sve sagleda nije ovo bilo loše učešće tima iz Sankt Peterburga.

EVROKUP – ČETVRTFINALE (MAJSTORICE)

Sreda

Bajern - Uniks 91:81
/Reding 23 - Loket 16/

Ređo Emilija - Zenit 105:99
/Rajt 25 - Voronov 23/

DARUŠAFAKA – Budućnost 2:0

LOKOMOTIVA – Gran Kanarija 2:0

PAROVI POLUFINALA EVROKUPA

Darušafaka - Bajern Minhen

Lokomotiva - Ređo Emilija

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar