Куп: Мачва избацила Звезду!

Слави Провинцијски Уругвај! Звезда испала из Купа са пенала! Шапчани бољи после бољег извођења пенала - 5:4! Мачва избацила Звезду! Шапчани пеналима успешнији од црвено-белих за пласман у полуфинале Купа Србије. Трагичар - Немања Радоњић.

Фудбал 14.03.2018 | 17:45
Куп: Мачва избацила Звезду!
После готово 97 минута игре на солидно попуњеном стадиону крај Саве, али и лошем терену, и не превише квалитетне фудбалске представе, погодака није било, па се приступило извођењу једанаестераца.

Ниједна од двеју екипа претходно није успела да створи стопостотну шансу, осим по неколико опасних покушаја са дистанце на обе стране, док је гол крилног нападача домаћих Ненада Гаврића у 74. минуту поништен због, чини се, минималног офсајда.

Извођачи су били веома сигурни у прве четири серије, иако су Милан Борјан и Душан Пулетић по једном прочитали шутеве ривала, да би одлука пала на старту пете.

Иако је Пулетић одавно 'пао' у једну страну, резервиста Немања Радоњић шутирао је веома лоше и лопта је завршила преко пречке, а велико славље Шапчанима доноси капитен Филип Пејовић рутинском реализацијом.

Домаћи, који су се ове сезоне вратили у друштво најбољих, поновили су тако успех из 1989. године, када су такође били учесници полуфинала националног Купа, а занимљиво је да су све три препреке у овогодишњем издању прескочили после шутева 'са креча' – пошто су претходно на исти начин елиминисали Бачку Паланку, односно суботички Спартак.

С друге стране, тим Владана Милојевића, који је био ослабљен неиграњем неколико стандарних првотимаца, ни после дванаест година неће бити у прилици да сезону заврши са дуплом круном.

Исти ривали састаће се и за четири дана, на истом стадиону, у оквиру Суперлиге.

На отварању рунде, Партизан је у другом полувремену сломио Јавор у Ивањици (2:0), док су сусрети Напредак – Чукарички и Војводина – Младост Лучани на програму од 17 часова.

Велико изненађење у Шапцу! Мачва је у четвртфиналу Купа Србије елиминисала Црвену звезду и поновила највећи клупски успех из 1989. године.

После изузетно борбене утакмице, често прекидане фауловима, голова није било, па су одлучили пенали. Прецизнији са беле тачке били су домачи фудбалери - 5:4, а трагичар црвено-белих је Немања Радоњић, чији је шут у петој серији завршио далеко изнад пречке. Потом је Филип Пејовић остао "хладне главе" и одвео црвено-црне у наредну фазу такмичења.

Током 90 "и кусур" минута игре, није виђено много квалитетног фудбала. Било је неколико добрих акција, али много више вербалних дуела и кошкања играча. Лош терен додатно је отежавао посао играчима и уносио нервозу, посебно међу госте, који су без обзира на састав тима у којем су допутовали, били фаворит.

Владан Милојевић је још једном промешао састав тима, овај пут приморан због повреда Вујадина Савића и Ел Фардуа Бена, као и здравственог проблема Мичела Доналда. Прилику да дебитује добио је леви бек Стефан Хајдин, а од првог минута играо је и тинејџер Лука Илић.

Нико од гостујућих играча се, међутим, није истакао... Заправо, јесте Дамијен Ле Талек, када је у 35. минуту на гол-линији спречио Ивана Обровца да постигне погодак са скоро половине терена.

Поред још једне неубедљиве партије овог пролећа, додатан проблем за црвено-беле је и повреда Филипа Стојковића, који се у 51. минуту ухватио за ложу и питање да ли ће играч са највише утакмица за Звезду ове сезоне бити ускоро опет на терену.

Поред победе Мачве, вероватно ће се наредних дана - нажалост - доста причати и о поништеном голу домаћег тима у 74. минуту, када су арбитри сигнализирали офсајд Ненада Гаврића. Милиметри су одлучивали...

Славље у Шапцу трајаће до недеље, а онда Мачву очекује још један дуел са Црвеном звездом, овај пут у Суперлиги, али на истом месту.

Видећемо да ли ће гости успети да се реванширају ривалу или Драган Аничић и његови играчи имају снаге за још једно изненађење.

Радоњић трагичар Звезде у Шапцу, Мачва пеналима до полуфинала! Шабачка Мачва направила је велико изненађење у четвртини финала Купа Србије елиминисавши Црвену звезду после бољег извођења пенала – 0:0, пеналима 5:4.

Гори Провинцијски Уругвај, гори Шабац! Фудбалери Мачве пласирали су се у полуфинале Купа, пошто су после бољег извођења једанестераца се елиминисали Црвену звезду (5:4). Пре тога ученици Драгана Аничића изборили су се реми без голова, унервозили црвено-беле, а живци су дефинитивно пукли Немањи Радоњићу.

Млади репрезентативац Србије је у петој серији једанестераца шутирао високо преко гола, док су фудбалери Мачве закључно са Пејовићем били непогрешиви и успевали да избегну замке Милана Борјана - 5:4. Тај последњи погодак Пејовића означио је почетак фијесте у Провинцијском Уругвају. Једни су исписали историју, док су други продубили евидентну играчку и резултатску кризу.

Дефинитивно ова Звезда није онај тим од јесенас. Црвено-бели су за 90 минута у Шапну имали иницијативу, неколико спорадичних шанси и то је то. Поново су били некративни, неефикасни и нервозни... Дефинитвно је нешто труло у систему Владан Милојевића који је у добром делу сезоне перфектно функционисано.. То не умањује успех домаћина који је одиграо јужноамерички прљаво, али што је најважније делотворно.

Мотивисани фудбалери Мачве знали су како да се вину до нивоа тима Владан Милојевића. Професионалним фауловима и сецкањем игре по тешком терену у Шапцу, ученици Драгана Аничића су исекли као мачем надања црвено-белих да ће директном игром брзо доћи до гола и комоције резултатске предности.

Оно што је приказивала Црвена звезда у последње три утакмица демонстрирала је и овог поподнева. До последње трећине терена некако,  а од тамо - скоро па никако. Просто, црвено-бели лишени било каквих креативних нота били су ограничени на посед и покушаје да из прекида дођу до предности. Мачва се није дала.

Млади Лука Илић, на позицији плејмејкера није имао допринос, све се сводило на лопте ка Пешићу и његово рвање са Тошићем и Јовановићем. Нападач црвено-белих је у 23.минуту био креатор најбоље шансе. Окренут леђима успео је да се окрене и шутира, али је реаговао голман домаћина Пулетић.

Знали су домаћи како да увуку госте у канџе нервозе. Јаким дефанзвним блоком су заштитили Пулетића и карактеристично за већину домаћих екипа чекали тренутак да нападну. Мало је недостајало да Иван Обровац, средином првог полувремена, постане аутор најлепшег гола у Србији ове године. Истрчао је Борјан и избио лопту до половине игралишта. Поменути Обровац је циљао празну мрежу, урадио је то са много осећа...Ишла је лопта ка голу, али је на линији био Ле Талек и интервенисао.

Слична матрица и у наставку. И онако раштелована игра црвено-белих је поједена што сопственом немоћи, што способношћу Мачве да се добро брани. После шута Милића у 53.минуту домаћин је био чак и ближи вођству.

Сјајно је нападач домаћина искористио једину прилику која му се указала у том тренутку, пронашао простор, али је Борјан одлично реаговао. Мрежа црвено-белих се затресла у 74.минуту. Био је то класичан мат Шапчана. На убачену лопту са стране сјајно је реаговао Гаврић...Међутим, заставица помоћног арбитра била је подигнута горе и вратила на места егзалитатрне домаће навијаче. Врло деликатна ситуација коју није могао да ни одгонетне ни снимак. Морало у пенал серију. А знате како је то завршено...

МАЧВА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:0 - пеналима 5:4

Шабац

Стадион: Градски

Гледалаца: 5000

Судија: Дејан Сантрач

МАЧВА:Пулетић - Пејовић, Тошић, Јовановић, Ристивојевић - Ивић, Обровац, Адамовић (од 80.Стоиљковић), Јеремић, Гаврић -  Матић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан - Стојковић (од 52. Гобељић), Ле Талек, Бабић, Хајдин - Јовичић, Крстичић - Срнић (од 77. Радоњић), Л.Илић (од 60.Милијаш), Милић - Пешић.

Извор: моззартспорт/Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар