Kup: Mačva izbacila Zvezdu!

Slavi Provincijski Urugvaj! Zvezda ispala iz Kupa sa penala! Šapčani bolji posle boljeg izvođenja penala - 5:4! Mačva izbacila Zvezdu! Šapčani penalima uspešniji od crveno-belih za plasman u polufinale Kupa Srbije. Tragičar - Nemanja Radonjić.

Fudbal 14.03.2018 | 17:45
Kup: Mačva izbacila Zvezdu!
Posle gotovo 97 minuta igre na solidno popunjenom stadionu kraj Save, ali i lošem terenu, i ne previše kvalitetne fudbalske predstave, pogodaka nije bilo, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Nijedna od dveju ekipa prethodno nije uspela da stvori stopostotnu šansu, osim po nekoliko opasnih pokušaja sa distance na obe strane, dok je gol krilnog napadača domaćih Nenada Gavrića u 74. minutu poništen zbog, čini se, minimalnog ofsajda.

Izvođači su bili veoma sigurni u prve četiri serije, iako su Milan Borjan i Dušan Puletić po jednom pročitali šuteve rivala, da bi odluka pala na startu pete.

Iako je Puletić odavno 'pao' u jednu stranu, rezervista Nemanja Radonjić šutirao je veoma loše i lopta je završila preko prečke, a veliko slavlje Šapčanima donosi kapiten Filip Pejović rutinskom realizacijom.

Domaći, koji su se ove sezone vratili u društvo najboljih, ponovili su tako uspeh iz 1989. godine, kada su takođe bili učesnici polufinala nacionalnog Kupa, a zanimljivo je da su sve tri prepreke u ovogodišnjem izdanju preskočili posle šuteva 'sa kreča' – pošto su prethodno na isti način eliminisali Bačku Palanku, odnosno subotički Spartak.

S druge strane, tim Vladana Milojevića, koji je bio oslabljen neigranjem nekoliko standarnih prvotimaca, ni posle dvanaest godina neće biti u prilici da sezonu završi sa duplom krunom.

Isti rivali sastaće se i za četiri dana, na istom stadionu, u okviru Superlige.

Na otvaranju runde, Partizan je u drugom poluvremenu slomio Javor u Ivanjici (2:0), dok su susreti Napredak – Čukarički i Vojvodina – Mladost Lučani na programu od 17 časova.

Veliko iznenađenje u Šapcu! Mačva je u četvrtfinalu Kupa Srbije eliminisala Crvenu zvezdu i ponovila najveći klupski uspeh iz 1989. godine.

Posle izuzetno borbene utakmice, često prekidane faulovima, golova nije bilo, pa su odlučili penali. Precizniji sa bele tačke bili su domači fudbaleri - 5:4, a tragičar crveno-belih je Nemanja Radonjić, čiji je šut u petoj seriji završio daleko iznad prečke. Potom je Filip Pejović ostao "hladne glave" i odveo crveno-crne u narednu fazu takmičenja.

Tokom 90 "i kusur" minuta igre, nije viđeno mnogo kvalitetnog fudbala. Bilo je nekoliko dobrih akcija, ali mnogo više verbalnih duela i koškanja igrača. Loš teren dodatno je otežavao posao igračima i unosio nervozu, posebno među goste, koji su bez obzira na sastav tima u kojem su doputovali, bili favorit.

Vladan Milojević je još jednom promešao sastav tima, ovaj put primoran zbog povreda Vujadina Savića i El Fardua Bena, kao i zdravstvenog problema Mičela Donalda. Priliku da debituje dobio je levi bek Stefan Hajdin, a od prvog minuta igrao je i tinejdžer Luka Ilić.

Niko od gostujućih igrača se, međutim, nije istakao... Zapravo, jeste Damijen Le Talek, kada je u 35. minutu na gol-liniji sprečio Ivana Obrovca da postigne pogodak sa skoro polovine terena.

Pored još jedne neubedljive partije ovog proleća, dodatan problem za crveno-bele je i povreda Filipa Stojkovića, koji se u 51. minutu uhvatio za ložu i pitanje da li će igrač sa najviše utakmica za Zvezdu ove sezone biti uskoro opet na terenu.

Pored pobede Mačve, verovatno će se narednih dana - nažalost - dosta pričati i o poništenom golu domaćeg tima u 74. minutu, kada su arbitri signalizirali ofsajd Nenada Gavrića. Milimetri su odlučivali...

Slavlje u Šapcu trajaće do nedelje, a onda Mačvu očekuje još jedan duel sa Crvenom zvezdom, ovaj put u Superligi, ali na istom mestu.

Videćemo da li će gosti uspeti da se revanširaju rivalu ili Dragan Aničić i njegovi igrači imaju snage za još jedno iznenađenje.

Radonjić tragičar Zvezde u Šapcu, Mačva penalima do polufinala! Šabačka Mačva napravila je veliko iznenađenje u četvrtini finala Kupa Srbije eliminisavši Crvenu zvezdu posle boljeg izvođenja penala – 0:0, penalima 5:4.

Gori Provincijski Urugvaj, gori Šabac! Fudbaleri Mačve plasirali su se u polufinale Kupa, pošto su posle boljeg izvođenja jedanesteraca se eliminisali Crvenu zvezdu (5:4). Pre toga učenici Dragana Aničića izborili su se remi bez golova, unervozili crveno-bele, a živci su definitivno pukli Nemanji Radonjiću.

Mladi reprezentativac Srbije je u petoj seriji jedanesteraca šutirao visoko preko gola, dok su fudbaleri Mačve zaključno sa Pejovićem bili nepogrešivi i uspevali da izbegnu zamke Milana Borjana - 5:4. Taj poslednji pogodak Pejovića označio je početak fijeste u Provincijskom Urugvaju. Jedni su ispisali istoriju, dok su drugi produbili evidentnu igračku i rezultatsku krizu.

Definitivno ova Zvezda nije onaj tim od jesenas. Crveno-beli su za 90 minuta u Šapnu imali inicijativu, nekoliko sporadičnih šansi i to je to. Ponovo su bili nekrativni, neefikasni i nervozni... Definitvno je nešto trulo u sistemu Vladan Milojevića koji je u dobrom delu sezone perfektno funkcionisano.. To ne umanjuje uspeh domaćina koji je odigrao južnoamerički prljavo, ali što je najvažnije delotvorno.

Motivisani fudbaleri Mačve znali su kako da se vinu do nivoa tima Vladan Milojevića. Profesionalnim faulovima i seckanjem igre po teškom terenu u Šapcu, učenici Dragana Aničića su isekli kao mačem nadanja crveno-belih da će direktnom igrom brzo doći do gola i komocije rezultatske prednosti.

Ono što je prikazivala Crvena zvezda u poslednje tri utakmica demonstrirala je i ovog popodneva. Do poslednje trećine terena nekako,  a od tamo - skoro pa nikako. Prosto, crveno-beli lišeni bilo kakvih kreativnih nota bili su ograničeni na posed i pokušaje da iz prekida dođu do prednosti. Mačva se nije dala.

Mladi Luka Ilić, na poziciji plejmejkera nije imao doprinos, sve se svodilo na lopte ka Pešiću i njegovo rvanje sa Tošićem i Jovanovićem. Napadač crveno-belih je u 23.minutu bio kreator najbolje šanse. Okrenut leđima uspeo je da se okrene i šutira, ali je reagovao golman domaćina Puletić.

Znali su domaći kako da uvuku goste u kandže nervoze. Jakim defanzvnim blokom su zaštitili Puletića i karakteristično za većinu domaćih ekipa čekali trenutak da napadnu. Malo je nedostajalo da Ivan Obrovac, sredinom prvog poluvremena, postane autor najlepšeg gola u Srbiji ove godine. Istrčao je Borjan i izbio loptu do polovine igrališta. Pomenuti Obrovac je ciljao praznu mrežu, uradio je to sa mnogo oseća...Išla je lopta ka golu, ali je na liniji bio Le Talek i intervenisao.

Slična matrica i u nastavku. I onako raštelovana igra crveno-belih je pojedena što sopstvenom nemoći, što sposobnošću Mačve da se dobro brani. Posle šuta Milića u 53.minutu domaćin je bio čak i bliži vođstvu.

Sjajno je napadač domaćina iskoristio jedinu priliku koja mu se ukazala u tom trenutku, pronašao prostor, ali je Borjan odlično reagovao. Mreža crveno-belih se zatresla u 74.minutu. Bio je to klasičan mat Šapčana. Na ubačenu loptu sa strane sjajno je reagovao Gavrić...Međutim, zastavica pomoćnog arbitra bila je podignuta gore i vratila na mesta egzalitatrne domaće navijače. Vrlo delikatna situacija koju nije mogao da ni odgonetne ni snimak. Moralo u penal seriju. A znate kako je to završeno...

MAČVA - CRVENA ZVEZDA 0:0 - penalima 5:4

Šabac

Stadion: Gradski

Gledalaca: 5000

Sudija: Dejan Santrač

MAČVA:Puletić - Pejović, Tošić, Jovanović, Ristivojević - Ivić, Obrovac, Adamović (od 80.Stoiljković), Jeremić, Gavrić -  Matić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković (od 52. Gobeljić), Le Talek, Babić, Hajdin - Jovičić, Krstičić - Srnić (od 77. Radonjić), L.Ilić (od 60.Milijaš), Milić - Pešić.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar