Чемпионшип: Грујићу, и на грешкама се учи!

Кардиф забележио седму победу у низу у Чемпионшипу.

Фудбал 13.03.2018 | 23:27
Чемпионшип: Грујићу, и на грешкама се учи!
Лидерски тандем у Чемпионшипу који чине Вулверхемптон и Кардиф забележио је победе вечерас и наставио крупним корацимада гази ка Премијер лиги. Њима је одговарао и изненађујући пораз Астон Виле на свом терену од КПР-а (1:3) па имају заиста велику предност девет кола пре краја шампионата на позицијама које директно воде у виши ранг.

Вукови нису имали милости на свом Мулиноу против Рединга који су савладали са 3:0 уз два гола Мета Доертија и један Беника Афобеа. Победа је изабраницима Нуна Еспирита Санта омогућила да се одлепе на десет бодова разлике трећепласираној Вили и имају лепу залиху за финиш. Истовремено, задржали су три бода у односу на сјајни Кардиф, који је постао незаустављив у последње време. 

Марко Грујић је био стартер у редовима велшког тима вечерас и није се прославио на почетку када је после његовог кикса у петом минуту Брентфорд повео са 1:0, али се врло брзо психички вратио у меч и са саиграчима креирао преокрет на гостовању у Лондону. Није страшно, грешке су саставни део фудбала, битно је да је везиста Ливерпула научио лекцију вечерас. 

Без обзира на тај кикс мора се рећи да је српски интернационалац имао солидну ролу на средини терена, а голови Бамбе, Патерсона и Зохореа омогућили су Плавим птицама седму узастопну победу у лиги којом су остали главни пратиоци Вулвса.

Астон Вила се прописно обрукала на свом терену протв Квинс Парк Ренџерса - 1:3 (0:2). Лондонски тим игра мистериозно и баш зато никада не знате када може да вас изненади, што је на својој кожи вечерас осетио фаворизовани тим Стива Бруса. Касно је штопер Честер смањио резултат у 88. минуту, головиМенинга, Бидвела и Фримена унапред су спаковали бодове Полицајаца на Вила Парку.

Салвио је вечерас и кандидат за плеј-оф Шефилд Јунајтед. Оштрице су рутински савладале једну од најслабијих екипа у Чемпионшипшу Бартон Албион са 2:0. Ниједном победа домаћина није била доведена у питање, а чим је средином првог дела Стивенс погодио знало се у ком смеру иде овај дуел. Гол везисте Брукса у наставку само је био потврда тријумфа екипе са Брамал Лејна.   

ЕНГЛЕСКА 2 - 35. КОЛО (ЗАОСТАЛИ МЕЧЕВИ)

Уторак
Астон Вила - КПР 1:3 (0:2)
/Честер 88 - Менинг 12, Бидвел 33, Фримен 83/

Барнсли - Норич 1:1 (1:0)
/Мекбурни 45 - Марфи 71/

Брентфорд - Кардиф 1:3 (1:2)
/Мупо 5 - Бамба 25, Патерсон 45+2, Зохоре 58/

Ипсвич - Хал 0:3 (0:2)
/Хенриксен 18, Вилсон 40, Бовен 47/

Шефилд Јунајтед - Бартон 2:0 (1:0)
/Стивенс 29, Брукс 64/

Вулверхемптон - Рединг 3:0 (1:0)
/Доерти 40, 73, Афобе 58/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар