Čempionšip: Grujiću, i na greškama se uči!

Kardif zabeležio sedmu pobedu u nizu u Čempionšipu.

Fudbal 13.03.2018 | 23:27
Čempionšip: Grujiću, i na greškama se uči!
Liderski tandem u Čempionšipu koji čine Vulverhempton i Kardif zabeležio je pobede večeras i nastavio krupnim koracimada gazi ka Premijer ligi. Njima je odgovarao i iznenađujući poraz Aston Vile na svom terenu od KPR-a (1:3) pa imaju zaista veliku prednost devet kola pre kraja šampionata na pozicijama koje direktno vode u viši rang.

Vukovi nisu imali milosti na svom Mulinou protiv Redinga koji su savladali sa 3:0 uz dva gola Meta Doertija i jedan Benika Afobea. Pobeda je izabranicima Nuna Espirita Santa omogućila da se odlepe na deset bodova razlike trećeplasiranoj Vili i imaju lepu zalihu za finiš. Istovremeno, zadržali su tri boda u odnosu na sjajni Kardif, koji je postao nezaustavljiv u poslednje vreme. 

Marko Grujić je bio starter u redovima velškog tima večeras i nije se proslavio na početku kada je posle njegovog kiksa u petom minutu Brentford poveo sa 1:0, ali se vrlo brzo psihički vratio u meč i sa saigračima kreirao preokret na gostovanju u Londonu. Nije strašno, greške su sastavni deo fudbala, bitno je da je vezista Liverpula naučio lekciju večeras. 

Bez obzira na taj kiks mora se reći da je srpski internacionalac imao solidnu rolu na sredini terena, a golovi Bambe, Patersona i Zohorea omogućili su Plavim pticama sedmu uzastopnu pobedu u ligi kojom su ostali glavni pratioci Vulvsa.

Aston Vila se propisno obrukala na svom terenu protv Kvins Park Rendžersa - 1:3 (0:2). Londonski tim igra misteriozno i baš zato nikada ne znate kada može da vas iznenadi, što je na svojoj koži večeras osetio favorizovani tim Stiva Brusa. Kasno je štoper Čester smanjio rezultat u 88. minutu, goloviMeninga, Bidvela i Frimena unapred su spakovali bodove Policajaca na Vila Parku.

Salvio je večeras i kandidat za plej-of Šefild Junajted. Oštrice su rutinski savladale jednu od najslabijih ekipa u Čempionšipšu Barton Albion sa 2:0. Nijednom pobeda domaćina nije bila dovedena u pitanje, a čim je sredinom prvog dela Stivens pogodio znalo se u kom smeru ide ovaj duel. Gol veziste Bruksa u nastavku samo je bio potvrda trijumfa ekipe sa Bramal Lejna.   

ENGLESKA 2 - 35. KOLO (ZAOSTALI MEČEVI)

Utorak
Aston Vila - KPR 1:3 (0:2)
/Čester 88 - Mening 12, Bidvel 33, Frimen 83/

Barnsli - Norič 1:1 (1:0)
/Mekburni 45 - Marfi 71/

Brentford - Kardif 1:3 (1:2)
/Mupo 5 - Bamba 25, Paterson 45+2, Zohore 58/

Ipsvič - Hal 0:3 (0:2)
/Henriksen 18, Vilson 40, Boven 47/

Šefild Junajted - Barton 2:0 (1:0)
/Stivens 29, Bruks 64/

Vulverhempton - Reding 3:0 (1:0)
/Doerti 40, 73, Afobe 58/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar