УЕФА-и прекипело, спрема рат клубовима и њиховим хулиганима!

Али и немарним савезима! У плану пооштравање санкција које чак иду и до искључивањем репрезентација земаља у којима је немогуће контролисати навијаче.

Фудбал 15.03.2018 | 11:00
УЕФА-и прекипело, спрема рат клубовима и њиховим хулиганима!
Европској кући фудбала је доста! Хулиганизам се као канцер проширио практично свим лигама Европе, а успут се и непрестано прелива на континетална такмичења која су под јурисдикцијом УЕФА-е тако да ће доћи до повећања и пооштравања санкција, како за те "навијаче", тако и за клубове који не когу да их контролишу, тврди шпански Ас. 

Минуле две седмице биле су у знаку ултраса који су правили велике проблеме у Грчкој, Француској, Енглеској и Шпанији где су навијачи московског Спартака проузроковали чак и смрт полицајца. Због свега тога је најављен хитни састанак  у Ниону, где се се очекује да се сазна шта се тачно догодило на утакмицама Лила, Вест Хема, ПАОК-а и Билбаа. Потом се очекује да УЕФА додатно притисне савезе од којих ће се очекивати да оштро поступе према изгредницима и клубовима уз претњу да уколико се то не догоди, чак и репрезентације могу бити санкционисане протеривањем из такмичења. 

УЕФА спрема серију ад-хок казни које ће се огледати углавном у парцијалном или комплетно затварање трибина, укључујући и Парк принчева због бакљаде током сусрета са Реал Мадридом. Такође, увешће се забрана путовања навијача кажњеног клуба на гостовања у Европи, ау у крајњем случају, искључење клуба из свих такмичења у оквиру ове организације.

Хтели ми то или не, Србија је један од жаришта хулиганизма на Старом континенту тако да кажњавање наших клубова, пре свих Црвене звезде и Партизана није ништа ново. А ако до сада нисмо научили како да се понашамо на стадионима, можда ће нас Европа научити и то далеко озбиљнијим казнама него до сада.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар