UEFA-i prekipelo, sprema rat klubovima i njihovim huliganima!

Ali i nemarnim savezima! U planu pooštravanje sankcija koje čak idu i do isključivanjem reprezentacija zemalja u kojima je nemoguće kontrolisati navijače.

Fudbal 15.03.2018 | 11:00
UEFA-i prekipelo, sprema rat klubovima i njihovim huliganima!
Evropskoj kući fudbala je dosta! Huliganizam se kao kancer proširio praktično svim ligama Evrope, a usput se i neprestano preliva na kontinetalna takmičenja koja su pod jurisdikcijom UEFA-e tako da će doći do povećanja i pooštravanja sankcija, kako za te "navijače", tako i za klubove koji ne kogu da ih kontrolišu, tvrdi španski As. 

Minule dve sedmice bile su u znaku ultrasa koji su pravili velike probleme u Grčkoj, Francuskoj, Engleskoj i Španiji gde su navijači moskovskog Spartaka prouzrokovali čak i smrt policajca. Zbog svega toga je najavljen hitni sastanak  u Nionu, gde se se očekuje da se sazna šta se tačno dogodilo na utakmicama Lila, Vest Hema, PAOK-a i Bilbaa. Potom se očekuje da UEFA dodatno pritisne saveze od kojih će se očekivati da oštro postupe prema izgrednicima i klubovima uz pretnju da ukoliko se to ne dogodi, čak i reprezentacije mogu biti sankcionisane proterivanjem iz takmičenja. 

UEFA sprema seriju ad-hok kazni koje će se ogledati uglavnom u parcijalnom ili kompletno zatvaranje tribina, uključujući i Park prinčeva zbog bakljade tokom susreta sa Real Madridom. Takođe, uvešće se zabrana putovanja navijača kažnjenog kluba na gostovanja u Evropi, au u krajnjem slučaju, isključenje kluba iz svih takmičenja u okviru ove organizacije.

Hteli mi to ili ne, Srbija je jedan od žarišta huliganizma na Starom kontinentu tako da kažnjavanje naših klubova, pre svih Crvene zvezde i Partizana nije ništa novo. A ako do sada nismo naučili kako da se ponašamo na stadionima, možda će nas Evropa naučiti i to daleko ozbiljnijim kaznama nego do sada.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar