Спалети у фацу газдама, играчима и навијачима...

Интер нема квалитет! Ови играчи се не могу побољшати. . .  Тренер Интера послао прилично непопуларне поруке после ремија с Наполијем.

Фудбал 14.03.2018 | 23:00
Спалети у фацу газдама, играчима и навијачима...
Када Интер слави бод на свом терену против Наполија, онда је јасно да је славни клуб далеко испод свог реномеа и рејтинга.

Наполи је синоћ надиграо Неразуре који су успели да издрже и изборе 0:0. За све они који су се питали зашто је Интер био тако немоћан у појединим тренуцима, тренер Лучано Спалети је понудио прилично искрен одговор. И непопуларан...

„Радим са овим тимом свакодневно и једноставно мислим да је у питању недостатак квалитета. Наполи има квалитет, ми и не баш... Били смо солидни, нисмо им дозволили много тога, али када дође до разлике у квалитету она је прилично видљива између нас и Наполија. Овај тим се не може побољшати радом на тренинзима. Покушавам то целе сезоне...“, рекао је Спалети.

Стиче се утисак да је ова Спалетија порука немањена пре двега газдама из кинеског Сунинга који нису уложили довољно новца у појачања.

„Ако смо задовољни са овим издање,м онда то значи да смо урадили све што смо могли. Ја нисам задовољан, иако смо одиграли пристојан меч. Преферирам да победим. Рафиња је играо на својој позицији и одиграо је добро, али не смемо да му качимо превише одговорности на рамена. Не заборавите да се у јануару помињала гомила имена, а на крају смо успели да доведемо само њега“.

Како то да Интер не може да игра фудбал као Наполи...

„У тактичком смислу је била добра утакмица. Имали смо шансе из контри. Наполи има квалитет и тај Саријев стил у којем се играчи познају у дупу. Успевали смо повремено да их „угриземо“ док смо били под притиском. Једина ствар коју никада не смете да радите против Наполија је да се раширите јер они играју између линија. Уместо да играмо кратке пасове на противничкој половини, ми је враћамо голману. Када имаш квалитет као Наполи, онда можеш да играш између противничких линија и да мењаш позиције. Ми смо то пробали, али смо у већини случајева изгубили лопту. Ми немамо те карактерситике које има Наполи“.

За крај, опет је поновио да се од Интера превише очекује...

„Бојим се да смо то ми. Некад смо на правом месту са правим ставом, а некад имамо лоше периоде и лоше утакмице. Имали смо и нека ужасна издања. Генерално, не можемо да играмо неки сјајан фудбал јер немамо квалитет као што неки људи мисле“.

Како ће ове Спалетијеве поруке утицати на власнике клуба, играче и навијаче?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар