Spaleti u facu gazdama, igračima i navijačima...

Inter nema kvalitet! Ovi igrači se ne mogu poboljšati. . .  Trener Intera poslao prilično nepopularne poruke posle remija s Napolijem.

Fudbal 14.03.2018 | 23:00
Spaleti u facu gazdama, igračima i navijačima...
Kada Inter slavi bod na svom terenu protiv Napolija, onda je jasno da je slavni klub daleko ispod svog renomea i rejtinga.

Napoli je sinoć nadigrao Nerazure koji su uspeli da izdrže i izbore 0:0. Za sve oni koji su se pitali zašto je Inter bio tako nemoćan u pojedinim trenucima, trener Lučano Spaleti je ponudio prilično iskren odgovor. I nepopularan...

„Radim sa ovim timom svakodnevno i jednostavno mislim da je u pitanju nedostatak kvaliteta. Napoli ima kvalitet, mi i ne baš... Bili smo solidni, nismo im dozvolili mnogo toga, ali kada dođe do razlike u kvalitetu ona je prilično vidljiva između nas i Napolija. Ovaj tim se ne može poboljšati radom na treninzima. Pokušavam to cele sezone...“, rekao je Spaleti.

Stiče se utisak da je ova Spaletija poruka nemanjena pre dvega gazdama iz kineskog Suninga koji nisu uložili dovoljno novca u pojačanja.

„Ako smo zadovoljni sa ovim izdanje,m onda to znači da smo uradili sve što smo mogli. Ja nisam zadovoljan, iako smo odigrali pristojan meč. Preferiram da pobedim. Rafinja je igrao na svojoj poziciji i odigrao je dobro, ali ne smemo da mu kačimo previše odgovornosti na ramena. Ne zaboravite da se u januaru pominjala gomila imena, a na kraju smo uspeli da dovedemo samo njega“.

Kako to da Inter ne može da igra fudbal kao Napoli...

„U taktičkom smislu je bila dobra utakmica. Imali smo šanse iz kontri. Napoli ima kvalitet i taj Sarijev stil u kojem se igrači poznaju u dupu. Uspevali smo povremeno da ih „ugrizemo“ dok smo bili pod pritiskom. Jedina stvar koju nikada ne smete da radite protiv Napolija je da se raširite jer oni igraju između linija. Umesto da igramo kratke pasove na protivničkoj polovini, mi je vraćamo golmanu. Kada imaš kvalitet kao Napoli, onda možeš da igraš između protivničkih linija i da menjaš pozicije. Mi smo to probali, ali smo u većini slučajeva izgubili loptu. Mi nemamo te karaktersitike koje ima Napoli“.

Za kraj, opet je ponovio da se od Intera previše očekuje...

„Bojim se da smo to mi. Nekad smo na pravom mestu sa pravim stavom, a nekad imamo loše periode i loše utakmice. Imali smo i neka užasna izdanja. Generalno, ne možemo da igramo neki sjajan fudbal jer nemamo kvalitet kao što neki ljudi misle“.

Kako će ove Spaletijeve poruke uticati na vlasnike kluba, igrače i navijače?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar