Тркуља и Менало "отпали" са списка "змајића"

"Мислим да смо првом утакмицом у Велсу створили себи могућност да смо и даље у игри за одлазака на Европско првенство или пласман у бараж", каже селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић.

Фудбал 13.03.2018 | 20:45
Тркуља и Менало "отпали" са списка "змајића"
Селектор младе репрезентације БиХ Винко Мариновић одредио је 24 играча на које ће рачунати у утакмицама квалификација за Европско првенство против Велса и Лихтенштајна.

"Чекају нас двије јако важне утакмице. За мене је увијек најважнија прва наредна. Мислим да смо првом утакмицом у Велсу створили себи могућност да смо и даље у игри за одлазака на Европско првенство или пласман у бараж. Међутим, треба размишљати утакмицу по утакмицу. Прије свега ме интересује Велс. Прву коју смо добили у гостима морамо заборавити, јер се показало да је ово јако изједначена група у којој свако свакога може побиједити. То је најбоље показао Велс побједом у Швајцарској са 3:0. Уједно то је доказ да је одличан ривал. Надам се да ће играчи испоштовати све што се договоримо и да ћемо на крају извући добар резултат", казао је Мариновић.

Селектор младе бх. селекције додао је да је задовољан формом изабраника, али и да је хендикеп што неће у саставу бити Менала и Тркуље.

"Једино чиме не могу бити задовољан то су повреде Менала и Тркуље. Жеља ми је да сви остали дођу здрави. И у младој селекцији су играчи који играју за своје клубове, тако да можемо бити задовољни. Позвали смо Суана Бешића. Због повреде Тркуље отворила се могућност да провјеримо Бешића, који наступа за Олимпик Марсељ и да видимо о колико се талентованом голману ради", рекао је Мариновић.

Мариновићев списак: голмани: Азир Муминовић, Матеј Марковић, Суан Бешић; одбрана: Марко Михојевић, Стјепан Радељић, Бесим Шербечић, Керим Мемија, Елдар Чивић, Дарко Тодоровић, Адван Кадушић, Кемал Османковић; везни ред: Нихад Мујакић, Амир Хаџиахметовић, Амер Гојак, Маријан Ћавар, Зинедин Мустеданагић, Стјепан Лончар, Никола Дујаковић, Харис Хајдаревић; напад: Демир Пецо, Ермедин Демировић, Мићо Кузмановић, Иван Јукић и Нердин Мулахусејновић.

У-21 репрезентација БиХ у квалификацијама за Европско првенство играће против Велса 23. марта у Зеници, те четири дана касније у Вадуцу са Лихтенштајном.

ТАБЕЛА: Румунија 12 бодова, БиХ 9 (утакмица мање), Португал 7 (-2), Швајцарска 7, Велс 7 (-1), Лихтенштајн 0 (-2).

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар