Анализа: Партизан "вратио" Ожеговића, "добио" Марковића!

Ожеговић од дербија са Звездом бољи није био. Марковић на терену, мирна мрежа Партизана, лијеп почетак младог штопера.

Фудбал 13.03.2018 | 23:41
Анализа: Партизан "вратио" Ожеговића, "добио" Марковића!
"Пацијент чека пуштање кући", рече послије побједе против Чукаричког (2:0) тренер Партизана Мирослав Ђукић.

Криза за црно-бијеле, судећи по посљедња два издања, полако, али сигурно пролази. Пронађен је узрок болести, успјешно се спроводи терапија и црно-бијели све више личе на екипу која је јесенас обезбиједила "прољеће" у Европи.

Изгледа да је и Ђукићу јасно да "парни ваљак" у Суперлиги Србије нема шта да тражи с једним шпицем и да је далеко опаснији и ефикаснији када су испред везног реда двојица нападача.

У овом случају Леандре Тавамба и Огњен Ожеговић.

Обојица су имали запажене роле на Бановом брду, против врло квалитетног и неугодног Чукаричког, који је ове сезоне већ задао главобоље црно-бијелима у Хумској.

Тавамба је начео Чукарички, а Ожеговић, коме је издање против "брђана" било најбоље за Партизан још од 13. децембра и дуела са Црвеном звездом, докрајчио, уз епитет "играча утакмице".

Повреда, због које је Ожеговић пропустио добар дио припрема, све мање ствара проблеме младом нападачу и 23-годишњи фудбалер Партизана полако достиже жељену форму. Да игра све боље увјерио нас је већ послије 25 минута у дербију. Прво је главом одиграо за Тавамбу, који је искористио снагу и висину да доведе госте до предности.

А, онда је услиједио потез меча...

Ожеговића је три минута послије водећег гола мајсторски прихватио лопту, створио себи простор и из не баш идеалне позиције, феноменално гађао даљи угао и погодио.

"Повреда још није санирана сасвим. Надам се да ће ускоро проћи како бих могао да играм без болова. Што се тиче самог гола, много ми значи, јер је он награда за мој рад, али без овакве игре читавог тима он ми ништа не би значио. Више од свега ме радује што смо одиграли добро у свим сегментима и показали да вриједимо", рекао је Ожеговић послије меча.

Још једну негативну традицију створену посљедњих мјесеци Партизан је прекинуо на Брду.

Послије девет такмичарских утакмица црно-бијели су коначно један дуел завршили без примљеног гола. Занимљиво, поред Немање Р. Милетића врло успјешно је на штоперском мјесту стајао голобради Светозар Марковић, показавши да на њега може и мора озбиљно да се рачуна.

Углавном, Партизан је против Чукаричког одиграо врло добро, а већ у сриједу мораће да понови издање са Бановог брда, јер му предстоји борба за полуфинале Купа Србије против Јавора. С обзиром на то да у Суперлиги Звезда има 12 бодова предности, можда је Куп и посљедња прилика за црно-бијеле да ове сезоне освоје трофеј.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар