Analiza: Partizan "vratio" Ožegovića, "dobio" Markovića!

Ožegović od derbija sa Zvezdom bolji nije bio. Marković na terenu, mirna mreža Partizana, lijep početak mladog štopera.

Fudbal 13.03.2018 | 23:41
Analiza: Partizan "vratio" Ožegovića, "dobio" Markovića!
"Pacijent čeka puštanje kući", reče poslije pobjede protiv Čukaričkog (2:0) trener Partizana Miroslav Đukić.

Kriza za crno-bijele, sudeći po posljednja dva izdanja, polako, ali sigurno prolazi. Pronađen je uzrok bolesti, uspješno se sprovodi terapija i crno-bijeli sve više liče na ekipu koja je jesenas obezbijedila "proljeće" u Evropi.

Izgleda da je i Đukiću jasno da "parni valjak" u Superligi Srbije nema šta da traži s jednim špicem i da je daleko opasniji i efikasniji kada su ispred veznog reda dvojica napadača.

U ovom slučaju Leandre Tavamba i Ognjen Ožegović.

Obojica su imali zapažene role na Banovom brdu, protiv vrlo kvalitetnog i neugodnog Čukaričkog, koji je ove sezone već zadao glavobolje crno-bijelima u Humskoj.

Tavamba je načeo Čukarički, a Ožegović, kome je izdanje protiv "brđana" bilo najbolje za Partizan još od 13. decembra i duela sa Crvenom zvezdom, dokrajčio, uz epitet "igrača utakmice".

Povreda, zbog koje je Ožegović propustio dobar dio priprema, sve manje stvara probleme mladom napadaču i 23-godišnji fudbaler Partizana polako dostiže željenu formu. Da igra sve bolje uvjerio nas je već poslije 25 minuta u derbiju. Prvo je glavom odigrao za Tavambu, koji je iskoristio snagu i visinu da dovede goste do prednosti.

A, onda je uslijedio potez meča...

Ožegovića je tri minuta poslije vodećeg gola majstorski prihvatio loptu, stvorio sebi prostor i iz ne baš idealne pozicije, fenomenalno gađao dalji ugao i pogodio.

"Povreda još nije sanirana sasvim. Nadam se da će uskoro proći kako bih mogao da igram bez bolova. Što se tiče samog gola, mnogo mi znači, jer je on nagrada za moj rad, ali bez ovakve igre čitavog tima on mi ništa ne bi značio. Više od svega me raduje što smo odigrali dobro u svim segmentima i pokazali da vrijedimo", rekao je Ožegović poslije meča.

Još jednu negativnu tradiciju stvorenu posljednjih mjeseci Partizan je prekinuo na Brdu.

Poslije devet takmičarskih utakmica crno-bijeli su konačno jedan duel završili bez primljenog gola. Zanimljivo, pored Nemanje R. Miletića vrlo uspješno je na štoperskom mjestu stajao golobradi Svetozar Marković, pokazavši da na njega može i mora ozbiljno da se računa.

Uglavnom, Partizan je protiv Čukaričkog odigrao vrlo dobro, a već u srijedu moraće da ponovi izdanje sa Banovog brda, jer mu predstoji borba za polufinale Kupa Srbije protiv Javora. S obzirom na to da u Superligi Zvezda ima 12 bodova prednosti, možda je Kup i posljednja prilika za crno-bijele da ove sezone osvoje trofej.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar