Вријеме је?!

Ређана, Рома, Јувентус, Милан, Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Бајерн Минхен. . . Шта је следеће? Одговор се намеће сам по себи. . .  Анчелоти: Нисам далеко од клупе Италије! Трофејни италијански фудбалски тренер Карло Анчелоти опцију да преуме клупу "Азура" оценио је као веома реалном.

Фудбал 13.03.2018 | 22:30
Вријеме је?!
Место селектора репрезентације Италије упражњено је одласком Ђанпјера Вентуре после краха од Шведске у квалификацијама за Мундијал, а бивши тренер Милана и Реал Мадрида један је од главних кандидата да га наследи.

"Не знам шта ће се десити. Да постоји могућност да постанем селектор Италије? Нисам далеко од тога. Сада мора да се чека... Причао сам о томе са Костакуртом и пре него што је постао потпредседник", рекао је Анчелоти за радио Анчо спорт.

Анчелоти је без ангажман од децембра прошле године када је добио отказ у минхенском Бајерну.

Тренер са три трофеја Лиге шампиона са Миланом (два пута) и Реал Мадридом и са титулама у пет најјачих лига, током каријере водио је још Пари Сен Жермен, Челси, Јувентус, Парму и Редјану.

Много пута током своје трофејне каријере, Карло Анћелоти био је довођен у везу са репрезентацијом Италије.

По правилу су, а то не треба ни да чуди, предност добијали клубови. Парма, Јувентус, Милан, Челси, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид, Бајерн Минхен...

Ипак, изгледа да је дошло време да се "Карлито" опроба и у новој улози - улози селектора "азура", који су под Ђанпјером Вентуром доживели дебакл у квалификацијама за Светско првенство у Русији када су испали у двомечу баража са Швеђанима.

Анћелоти (58), који је од јесенас без посла након што је добио отказ у Бајерну, опцију да седне на упражњену клупу Италије оценио је као веома реалном.

"Не знам шта ће се десити. Да постоји могућност да постанем селектор Италије? Нисам далеко од тога. Сада мора да се чека... Причао сам о томе са Костакуртом и пре него што је постао потпредседник", рекао је Анћелоти за радио "Анћо спорт".

Анћелоти је без ангажман од децембра прошле године када је добио отказ у минхенском Бајерну након што је заратио са повећом групом искусних играча, намеравајући да убрза неминовну смену генерација.

Тренер са три трофеја Лиге шампиона са Миланом (два пута) и Реал Мадридом и са титулама у пет најјачих лига, током каријере водио је још Пари Сен Жермен, Челси, Јувентус, Парму и Ређану.

Анћелоти је једини тренер који је Лигу шампиона освојио три пута, прво са Миланом 2003. и 2007, а потом и Реал Мадридом 2014. Треба рећи, ипак, да је првак Европе био и као фудбалер Милана 1989. и 1990. што га чини још значајнијом фигуром у свету фудбала. Можда је заиста тренутак за нешто велико и на клупи Италије...

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар