Vrijeme je?!

Ređana, Roma, Juventus, Milan, Čelsi, Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern Minhen. . . Šta je sledeće? Odgovor se nameće sam po sebi. . .  Ančeloti: Nisam daleko od klupe Italije! Trofejni italijanski fudbalski trener Karlo Ančeloti opciju da preume klupu "Azura" ocenio je kao veoma realnom.

Fudbal 13.03.2018 | 22:30
Vrijeme je?!
Mesto selektora reprezentacije Italije upražnjeno je odlaskom Đanpjera Venture posle kraha od Švedske u kvalifikacijama za Mundijal, a bivši trener Milana i Real Madrida jedan je od glavnih kandidata da ga nasledi.

"Ne znam šta će se desiti. Da postoji mogućnost da postanem selektor Italije? Nisam daleko od toga. Sada mora da se čeka... Pričao sam o tome sa Kostakurtom i pre nego što je postao potpredsednik", rekao je Ančeloti za radio Ančo sport.

Ančeloti je bez angažman od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u minhenskom Bajernu.

Trener sa tri trofeja Lige šampiona sa Milanom (dva puta) i Real Madridom i sa titulama u pet najjačih liga, tokom karijere vodio je još Pari Sen Žermen, Čelsi, Juventus, Parmu i Redjanu.

Mnogo puta tokom svoje trofejne karijere, Karlo Anćeloti bio je dovođen u vezu sa reprezentacijom Italije.

Po pravilu su, a to ne treba ni da čudi, prednost dobijali klubovi. Parma, Juventus, Milan, Čelsi, Pari Sen Žermen, Real Madrid, Bajern Minhen...

Ipak, izgleda da je došlo vreme da se "Karlito" oproba i u novoj ulozi - ulozi selektora "azura", koji su pod Đanpjerom Venturom doživeli debakl u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji kada su ispali u dvomeču baraža sa Šveđanima.

Anćeloti (58), koji je od jesenas bez posla nakon što je dobio otkaz u Bajernu, opciju da sedne na upražnjenu klupu Italije ocenio je kao veoma realnom.

"Ne znam šta će se desiti. Da postoji mogućnost da postanem selektor Italije? Nisam daleko od toga. Sada mora da se čeka... Pričao sam o tome sa Kostakurtom i pre nego što je postao potpredsednik", rekao je Anćeloti za radio "Anćo sport".

Anćeloti je bez angažman od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u minhenskom Bajernu nakon što je zaratio sa povećom grupom iskusnih igrača, nameravajući da ubrza neminovnu smenu generacija.

Trener sa tri trofeja Lige šampiona sa Milanom (dva puta) i Real Madridom i sa titulama u pet najjačih liga, tokom karijere vodio je još Pari Sen Žermen, Čelsi, Juventus, Parmu i Ređanu.

Anćeloti je jedini trener koji je Ligu šampiona osvojio tri puta, prvo sa Milanom 2003. i 2007, a potom i Real Madridom 2014. Treba reći, ipak, da je prvak Evrope bio i kao fudbaler Milana 1989. i 1990. što ga čini još značajnijom figurom u svetu fudbala. Možda je zaista trenutak za nešto veliko i na klupi Italije...

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar