"Тхе енд" на крају сезоне за Керика!

Мајкл Керик, дугогодишњи фудбалер Манчестер Јунајтеда најавио је да да ће на крају сезоне завршити каријеру, преноси ББЦ.  Мајкл Керик: Готово је, завршавам! После 12 година играња за Манчестер јунајтед и 19 година професионалног бављења фудбалом, Мајкл Керик саопштио да на крају сезоне завршава играчку каријеру.

Фудбал 14.03.2018 | 21:15
"Тхе енд" на крају сезоне за Керика!
Некадашњи репрезентативац Енглеске ове сезоне одиграо је само четири утакмице, а као један од разлога због његове минутаже наводе се и проблеми са срчаном аритмијом.

Керик, изданак чувене школе Вест Хема, дошао је у Јунајтед 2006. године из Тотенхема, одиграо 463 утакмице и освојио 18 трофеја, пет у Премијер лиги и по један у Лиги шампиона, Лиги Европе и Светско клупско првенство.

Још два месеца и Мајкл Керик ће "окачити копачке о клин".

Фудбалер Манчестер јунајтеда донео је одлуку -на крају сезоне завршава играчку каријеру, која је без прекида трајака од 1999, када је из омладинског погона Вест Хема са 18 година постао првотимац "чекићара".

Бивши енглески репрезентативац (34 наступа у дресу гордог Албиона) саопштио је одлуку о повлачењу на конференцији за новинаре уочи реванш утакмице осмине финала Лиге Европа против Севиље.

"Дође време да, колико год да вам се то не допада, ваше тело каже да морате да престанете да играте фудбал. Ја сам отприлике ту", рекао је Керик, пренео је ББЦ.

Керик је додао и да је "вероватно" да ће се бавити тренерским послом у Манчестер јунајтеду.

Керик (36) је почетком сезоне подвргнут хирушкој интервенцији због неправилног срчаног ритма.

Он је у новембру прошле године рекао да је приметио да нешто није у реду, после утакмице са Бартоном у Лига купу у септмебру и да је после интервенције здрав.

Керик је 2006. године из Тотенхема прешао у Манчестер јунајтед, за који је одиграо 463 утакмице. Освојио је пет шампионских титула, Лигу шампиона, Лигу Европа, светско клупско првенство, ФА куп и три Лига купа.

За репрезентацију Енглеске одиграо је 34 утакмице.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар