"The end" na kraju sezone za Kerika!

Majkl Kerik, dugogodišnji fudbaler Mančester Junajteda najavio je da da će na kraju sezone završiti karijeru, prenosi BBC.  Majkl Kerik: Gotovo je, završavam! Posle 12 godina igranja za Mančester junajted i 19 godina profesionalnog bavljenja fudbalom, Majkl Kerik saopštio da na kraju sezone završava igračku karijeru.

Fudbal 14.03.2018 | 21:15
"The end" na kraju sezone za Kerika!
Nekadašnji reprezentativac Engleske ove sezone odigrao je samo četiri utakmice, a kao jedan od razloga zbog njegove minutaže navode se i problemi sa srčanom aritmijom.

Kerik, izdanak čuvene škole Vest Hema, došao je u Junajted 2006. godine iz Totenhema, odigrao 463 utakmice i osvojio 18 trofeja, pet u Premijer ligi i po jedan u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Svetsko klupsko prvenstvo.

Još dva meseca i Majkl Kerik će "okačiti kopačke o klin".

Fudbaler Mančester junajteda doneo je odluku -na kraju sezone završava igračku karijeru, koja je bez prekida trajaka od 1999, kada je iz omladinskog pogona Vest Hema sa 18 godina postao prvotimac "čekićara".

Bivši engleski reprezentativac (34 nastupa u dresu gordog Albiona) saopštio je odluku o povlačenju na konferenciji za novinare uoči revanš utakmice osmine finala Lige Evropa protiv Sevilje.

"Dođe vreme da, koliko god da vam se to ne dopada, vaše telo kaže da morate da prestanete da igrate fudbal. Ja sam otprilike tu", rekao je Kerik, preneo je BBC.

Kerik je dodao i da je "verovatno" da će se baviti trenerskim poslom u Mančester junajtedu.

Kerik (36) je početkom sezone podvrgnut hiruškoj intervenciji zbog nepravilnog srčanog ritma.

On je u novembru prošle godine rekao da je primetio da nešto nije u redu, posle utakmice sa Bartonom u Liga kupu u septmebru i da je posle intervencije zdrav.

Kerik je 2006. godine iz Totenhema prešao u Mančester junajted, za koji je odigrao 463 utakmice. Osvojio je pet šampionskih titula, Ligu šampiona, Ligu Evropa, svetsko klupsko prvenstvo, FA kup i tri Liga kupa.

Za reprezentaciju Engleske odigrao je 34 utakmice.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar