Голац: Јокановић није продукт српског фудбала!

Иван Голац, некадашњи играч и тренер Партизана, причао је за О2 ТВ о ситуацији око Славише Јокановића који ради одличан посао у Фуламу.

Фудбал 13.03.2018 | 20:00
Голац: Јокановић није продукт српског фудбала!
"На Острву је то врло тешко да вас препознају, на начин на који су препознали то ста се дешава са Јокановићем. Штампа је највећи ехо", рекао је Голац за О2 ТВ.

Голац је у каријери тренирао разне клубове, а прославио се у шкотској лиги где је са Данди јунајтедом освојио Куп Шкотске.

Он је изразио незадовољство што су тренери из Шпаније, Португала или Холандије признатији од наших.

"Не признајем никакве Португалце, Шпанце јер су фаворизовани у односну на нас. Не знам због чега је тако. Холанђани и тако даље... њих нема деценија. Без обзира шта се догоди, сама прича је довољна за себе", казао је Голац.

Претходних дана појавиле су се спекулације да би Јокановић могао да пређе у Челси. Голац каже да је довољно да се прича.

"То (прича) отвара врата у другим клубовима, ако је Луис Енрике кандидат, значи да је унапред завршена прича. Ја то не признајем, шта је Луис Енрике урадио ван Барселоне? Па Барселону може да тренира било ко, њима не треба тренер...", рекао је Голац за О2 ТВ.

Голцу се свиђа на који начин играо Фулам нашег Славише Јокановића.

"Изузетно је тешко бити тренер на Острву, поготово у другој или трећој дивизији. Много је теже него у Премијер лиги. Јокановић је имао велику срећу са управом. Када ту имате неког амбициозно болесног директора, ви сте у проблему. Ови резултати су сјајни, подсећа ме на оно што и јесте фудбал – то је дати гол више, да ли је резултат 10:9 или 7:6 небитно је", каже некадашњи играч и тренер Партизана.

Голац је велики део каријере провео Саутемптону за који је играо од 1978. и 1983. године.

"Фудбал је (у Србији) дуже време препуштен сам себи... Сви тренери који су се догодили је више дар и животна сила. Ово (Јокановић) није продукт неког нашег рада. Таленат сви носимо одавде, али оно што је потребно за надградњу правих тренера немамо. Милојевић је направио леп посао у Звезди. Враћају се на оно што их је красило... да не респектују никога, да играју одговорно и да су гладни и жедни победа на свакој утакмици. Ако не идете на меч да победите, боље да останете кући", казао је Голац.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар