Бијељинац, Марковић: Хоћу дуплу круну и ЛШ са Партизаном!

Фудбалер Партизана Светозар Марковић изјавио је да му је жеља да са црно-белима освоји "дуплу круну" и пласира се у Лигу шампиона.  "Ђукић ми је рекао: Мали, зрео си за ово"! Светозар Марковић, млади штопер Партизана, показао да на њега може да се рачуна на дуже стазе. "У Партизану нам усађују шампионски менталитет". Његова жеља: "Лига шампиона са Партизаном".

Фудбал 13.03.2018 | 19:00
Бијељинац, Марковић: Хоћу дуплу круну и ЛШ са Партизаном!
Партизан је у гостима победио Чукарички са 2:0 у утакмици 27. кола Супер лиге Србије, а међу стартних 11 екипе из Хумске нашао се као дебитант 18-годишњи штопер Светозар Марковић.

Пре 18 година у Бијељини је рођен Светозар Марковић. Момак који има исто име и презиме као чувени социјалиста из 19. века. "Знам, наравно, ко је то", рекао је млади штопер Партизана у интервјуу МОНДУ на летњим припремама прошле године.

Добио је шансу, са још неколицином вршњака, да поново буде део првог тима на зимским припремама, на којима је, уз Армина Ђерлека и Луку Цуцина, показао потенцијал за први тим и сениорску конкуренцију.

У утакмици против Чукаричког, тренер Мирослав Ђукић му је указао шансу. Сазнао је да ће играти само пар сати пре меча на Бановом брду, у 27. колу Суперлиге, али није се, каже, уплашио.

"Сви су ми дали велику подршку, а уједно ми и помогли да будем мирнији у утакмици која је за све нас била од великог значаја. Много су ми помогле припремне утакмице који сам имао с првим тимом на Кипру. Управо су ми оне донеле ту чврстину и зрелост коју сам показао на терену, без обзира што имам 18 година и што сам дебитовао у Суперлиги", рекао је Марковић за клупски сајт.

Партизан је пружио добру партију на Бановом брду, посебно у првом полувремену.

"Истина, прво полувреме смо имали пет-шест одличних шанси, али нажалост нисмо их искористили. У неким приликама нам је мало сметао нераван терен, али радићемо још много да бисмо у наредним утакмицама сваку шансу искористили на прави начин. Друго полувреме смо се несвесно повукли, али смо били концентрисани у одбрани и дали све од себе", рекао је Марковић.

Упитан шта му је тренер Мирослав Ђукић рекао пре утакмице, рекао је: "Да будем миран и што чвршћи у дуелима и да дам све од себе. Такође, да сам зрео за овакве утакмице и да је сигуран да ћу бити одличан".

Марковић је, на крају, открио које су му жеље.

"Дупла круна и Лига шампиона са Партизаном", рекао је млади штопер црно-белих.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар