Bijeljinac, Marković: Hoću duplu krunu i LŠ sa Partizanom!

Fudbaler Partizana Svetozar Marković izjavio je da mu je želja da sa crno-belima osvoji "duplu krunu" i plasira se u Ligu šampiona.  "Đukić mi je rekao: Mali, zreo si za ovo"! Svetozar Marković, mladi štoper Partizana, pokazao da na njega može da se računa na duže staze. "U Partizanu nam usađuju šampionski mentalitet". Njegova želja: "Liga šampiona sa Partizanom".

Fudbal 13.03.2018 | 19:00
Bijeljinac, Marković: Hoću duplu krunu i LŠ sa Partizanom!
Partizan je u gostima pobedio Čukarički sa 2:0 u utakmici 27. kola Super lige Srbije, a među startnih 11 ekipe iz Humske našao se kao debitant 18-godišnji štoper Svetozar Marković.

Pre 18 godina u Bijeljini je rođen Svetozar Marković. Momak koji ima isto ime i prezime kao čuveni socijalista iz 19. veka. "Znam, naravno, ko je to", rekao je mladi štoper Partizana u intervjuu MONDU na letnjim pripremama prošle godine.

Dobio je šansu, sa još nekolicinom vršnjaka, da ponovo bude deo prvog tima na zimskim pripremama, na kojima je, uz Armina Đerleka i Luku Cucina, pokazao potencijal za prvi tim i seniorsku konkurenciju.

U utakmici protiv Čukaričkog, trener Miroslav Đukić mu je ukazao šansu. Saznao je da će igrati samo par sati pre meča na Banovom brdu, u 27. kolu Superlige, ali nije se, kaže, uplašio.

"Svi su mi dali veliku podršku, a ujedno mi i pomogli da budem mirniji u utakmici koja je za sve nas bila od velikog značaja. Mnogo su mi pomogle pripremne utakmice koji sam imao s prvim timom na Kipru. Upravo su mi one donele tu čvrstinu i zrelost koju sam pokazao na terenu, bez obzira što imam 18 godina i što sam debitovao u Superligi", rekao je Marković za klupski sajt.

Partizan je pružio dobru partiju na Banovom brdu, posebno u prvom poluvremenu.

"Istina, prvo poluvreme smo imali pet-šest odličnih šansi, ali nažalost nismo ih iskoristili. U nekim prilikama nam je malo smetao neravan teren, ali radićemo još mnogo da bismo u narednim utakmicama svaku šansu iskoristili na pravi način. Drugo poluvreme smo se nesvesno povukli, ali smo bili koncentrisani u odbrani i dali sve od sebe", rekao je Marković.

Upitan šta mu je trener Miroslav Đukić rekao pre utakmice, rekao je: "Da budem miran i što čvršći u duelima i da dam sve od sebe. Takođe, da sam zreo za ovakve utakmice i da je siguran da ću biti odličan".

Marković je, na kraju, otkrio koje su mu želje.

"Dupla kruna i Liga šampiona sa Partizanom", rekao je mladi štoper crno-belih.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar