Ријешен проблем пасоша у БиХ

Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података БиХ (ИДДЕЕА) и бањалучка компанија "Милбауер" потписали су четворогодишњи уговор о изради пасошких књижица вриједан 28,47 милиона КМ.

Босна и Херцеговина 13.03.2018 | 12:15
Ријешен проблем пасоша у БиХ
Овај посао, односно јавну набавку ИДДЕЕА покушава спровести дуже од годину дана, а Канцеларија за разматрање жалби неколико пута је поништавала тендер због жалби одређених понуђача. Због немогућности спровођења тендера на вријеме, ИДДЕЕА је с "Милбауером" у марту прошле године потписала једногодишњи уговор како грађани БиХ не би остали без путних исправа.

Осим "Милбауера", иако је тендерску документацију подигло неколико фирми, понуду је доставила само њемачка компанија "Веридос", која је за овај посао тражила чак 53,28 милиона КМ.

Извор: Агенције

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Пропаст СДС-а

13.03.2018 13:31

Ето вам прица о борби против корупције. Гдје су сада Мектиц и Пандуревиц да казу да је тај посао криминалан. А оптузивали сте Новица и бивсег директора ИДЕЕА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није одговорност на СДС

14.03.2018 13:54

Овај уговор је потписан у складу са свим нацелима Закона о јавним набавкама БиХ. Без овога уговора градјани БиХ би остали без путних исправа, јер у складу са Законом о ИДДЕЕА-и, Агенција није надлезна за израду путних исправа. Треба поставити питање у вријеме ције власти је донесен такав Закон. Тако да ова констатација да је потписивањем овог уговора досло до пропасти СДС не стоји, јер СДС нема било какве одговорности у погледу функционисања и набављања путних исправа. СДС је само континуирано указивао на оцигледне злоупотребе које су се у вези са овим раније десавале, а због цега то и истразује Т БиХ. Са оваквим коментарима само наносите стету СДС, који по ницему није одговоран у веyи са радом ИДДЕЕА.

Name

Питање

13.03.2018 17:38

Шта би са Мацаном, Новићем и корупцијом? Е мој Мектићу.....

ОДГОВОРИТЕ