Riješen problem pasoša u BiH

Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su četvorogodišnji ugovor o izradi pasoških knjižica vrijedan 28,47 miliona KM.

Bosna i Hercegovina 13.03.2018 | 12:15
Riješen problem pasoša u BiH
Ovaj posao, odnosno javnu nabavku IDDEEA pokušava sprovesti duže od godinu dana, a Kancelarija za razmatranje žalbi nekoliko puta je poništavala tender zbog žalbi određenih ponuđača. Zbog nemogućnosti sprovođenja tendera na vrijeme, IDDEEA je s "Milbauerom" u martu prošle godine potpisala jednogodišnji ugovor kako građani BiH ne bi ostali bez putnih isprava.

Osim "Milbauera", iako je tendersku dokumentaciju podiglo nekoliko firmi, ponudu je dostavila samo njemačka kompanija "Veridos", koja je za ovaj posao tražila čak 53,28 miliona KM.

Izvor: Agencije

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Propast SDS-a

13.03.2018 13:31

Eto vam prica o borbi protiv korupcije. Gdje su sada Mektic i Pandurevic da kazu da je taj posao kriminalan. A optuzivali ste Novica i bivseg direktora IDEEA.

ODGOVORITE
Name

Nije odgovornost na SDS

14.03.2018 13:54

Ovaj ugovor je potpisan u skladu sa svim nacelima Zakona o javnim nabavkama BiH. Bez ovoga ugovora gradjani BiH bi ostali bez putnih isprava, jer u skladu sa Zakonom o IDDEEA-i, Agencija nije nadlezna za izradu putnih isprava. Treba postaviti pitanje u vrijeme cije vlasti je donesen takav Zakon. Tako da ova konstatacija da je potpisivanjem ovog ugovora doslo do propasti SDS ne stoji, jer SDS nema bilo kakve odgovornosti u pogledu funkcionisanja i nabavljanja putnih isprava. SDS je samo kontinuirano ukazivao na ocigledne zloupotrebe koje su se u vezi sa ovim ranije desavale, a zbog cega to i istrazuje T BiH. Sa ovakvim komentarima samo nanosite stetu SDS, koji po nicemu nije odgovoran u veyi sa radom IDDEEA.

Name

Pitanje

13.03.2018 17:38

Šta bi sa Macanom, Novićem i korupcijom? E moj Mektiću.....

ODGOVORITE