Човјечанство мора бити спремно за болест икс

Светска здравствена организација упозорава на болест која ће у будућности однети више милиона живота, а у овом моменту је још непозната. Као таква названа је болест икс.

Здравље 13.03.2018 | 08:56
Човјечанство мора бити спремно за болест икс
У свом извештају за 2018. годину, у којем су представили болести које би могле изазвати глобалну епидемију, уз болести попут еболе, зика вируса и ласа грознице стручњаци здравствене организације са седиштем у Женеви упозоравају и на потенцијално опасни патоген, преноси британски Телеграф.

Иако не прецизирају о којој је болести реч, стручњаци сматрају да је неопходно да будемо припремљени на масовну заразу. Научнике забрињава чињеница што у ствари не знају шта је у питању, али су сигурни да ће до епидемије доћи и страхују да ће нова болест прећи са животиња на човека.

 Подсећајући на садашња догађања у свету, научници СЗО указују на опасност од развоја хемијског оружја и ратовања, али и од вештачки створених смртоносних болести.

„Чека нас епидемија која ће побити 300 милиона људи. Болест икс (Дисеасе X) представља свест и знање о томе да озбиљну међународну епидемију може узроковати за сада непознати патоген“, наводе У Светској здравственој организацији.

РТС
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

цупс

14.03.2018 07:17

Цуо сам несто о томе. Предпостављам да фармацеути јос нису заврсили тај вирус и да имају јос доста да раде на њему.

ОДГОВОРИТЕ
Name

злаја

19.03.2018 14:58

Управу си ..... они су вести у томе види ста се десава у србији а онда це доци сасвим слуцајно