Ријешити проблем плутајућег отпада

Министар за просторно уређење , грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић рекла је данас у Вишеграду да ће Влада Републике Српске издвојити милион конвертибилних марака за рјешавање инфраструктурних и инвестиционих пројеката у овој општини.

Република Српска 12.03.2018 | 15:45
Ријешити проблем плутајућег отпада
Она је подсјетила да је ово министарство обновило еколошку дозволу за Хидроелектрану `Вишеград`, јер су зато испуњени услови с тим да се више пажње убудуће посвети чишћењу Дрине од плутајућег и другог отпада у води и приобаљу.

"Министарство је предложило стратегију рјешавања плутајућег и другог отпада за цијелу Републику Српску, а међународне организације, СИДА из Шведске и УНДП праве акциони план управљања отпадом по регијама како би се ријешило ово питање и да не буде превелико оптерећење за локалне заједнице", додала је Голићева.

Начелник општине Вишеград Младен Ђуровић је најаво да ће за мјесец дана у Вишеграду бити одржан састанак министара екологије Србије, Црне Горе и Републике Српске на коме ће се озбиљније рјешавати проблем и плутајућег отпада и депонија на Дрини.

На овом састанку је речено да ће до краја године бити завршен процес откупа станова у насељима Бикавац и Гарча.

Било је ријечи и о Закону о легализацији бесправно подигнутих објеката којим би се продужио рок за овај процес и дале олакшице борачким и социјалним категоријама.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ПОСАВАЦ

12.03.2018 16:17

Накупило се пуно, накупило се...Треба ресавати под хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба

12.03.2018 23:18

Сам треба да те двије пијавице са поглавицом црвених ванпира дигну руке од Видеграда,тј.да нам не узимају наде паре од ХЕ и све би ми то лијепо оцистилу да нема папурица а Висеград би био мала Свајцарска.

Name

ГРУЈО

13.03.2018 06:03

Министарко предлажем....ти издај рјешење за концесију скупљања одпада по ријекама,шумама и горама,...министар Лукач заједно са Тегелтијом да нађе ко ће потписати уговор за приватно партнерство...а министар за индустрију Ђокић да одреди концесиону накнаду...ето ради Влада рећи ће Жељка

ОДГОВОРИТЕ