Riješiti problem plutajućeg otpada

Ministar za prostorno uređenje , građevinarstvo i ekologiju RS Srebrenka Golić rekla je danas u Višegradu da će Vlada Republike Srpske izdvojiti milion konvertibilnih maraka za rješavanje infrastrukturnih i investicionih projekata u ovoj opštini.

Republika Srpska 12.03.2018 | 15:45
Riješiti problem plutajućeg otpada
Ona je podsjetila da je ovo ministarstvo obnovilo ekološku dozvolu za Hidroelektranu `Višegrad`, jer su zato ispunjeni uslovi s tim da se više pažnje ubuduće posveti čišćenju Drine od plutajućeg i drugog otpada u vodi i priobalju.

"Ministarstvo je predložilo strategiju rješavanja plutajućeg i drugog otpada za cijelu Republiku Srpsku, a međunarodne organizacije, SIDA iz Švedske i UNDP prave akcioni plan upravljanja otpadom po regijama kako bi se riješilo ovo pitanje i da ne bude preveliko opterećenje za lokalne zajednice", dodala je Golićeva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurović je najavo da će za mjesec dana u Višegradu biti održan sastanak ministara ekologije Srbije, Crne Gore i Republike Srpske na kome će se ozbiljnije rješavati problem i plutajućeg otpada i deponija na Drini.

Na ovom sastanku je rečeno da će do kraja godine biti završen proces otkupa stanova u naseljima Bikavac i Garča.

Bilo je riječi i o Zakonu o legalizaciji bespravno podignutih objekata kojim bi se produžio rok za ovaj proces i dale olakšice boračkim i socijalnim kategorijama.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

POSAVAC

12.03.2018 16:17

Nakupilo se puno, nakupilo se...Treba resavati pod hitno.

ODGOVORITE
Name

Treba

12.03.2018 23:18

Sam treba da te dvije pijavice sa poglavicom crvenih vanpira dignu ruke od Videgrada,tj.da nam ne uzimaju nade pare od HE i sve bi mi to lijepo ocistilu da nema papurica a Visegrad bi bio mala Svajcarska.

Name

GRUJO

13.03.2018 06:03

Ministarko predlažem....ti izdaj rješenje za koncesiju skupljanja odpada po rijekama,šumama i gorama,...ministar Lukač zajedno sa Tegeltijom da nađe ko će potpisati ugovor za privatno partnerstvo...a ministar za industriju Đokić da odredi koncesionu naknadu...eto radi Vlada reći će Željka

ODGOVORITE