"Најглупљи" сувенири које купују туристи

Већина нас купује сувенире када негде отпутује. Али, да ли сте и ви међу онима који, према локалцима, купују "глупе" сувенире?

Мода и љепота 12.03.2018 | 15:36
"Најглупљи" сувенири које купују туристи
На интернет форуму Qуора потегло се питање о сувенирима.

Требало је дати одговор на питање "Који вам се сувенир чини најглупљим који странци купују у вашој земљи?“, а било је и више него занимљивих мишљења.

Корисник Гвидо Милер из Немачке написао је да никако не схвата зашто туристи у његовој земљи купују сат с кукавицом.

"Могао бих још и да разумем када би куповали аутентичне сувенире, који су произведени ове. Међутим, сви ти сатови махом су увезени из Кине“, написао је.

Сличног је мишљења и Џеси Бел из Аустралије.

"Плишани кенгури и привесци за кључеве с коалама праве се у Кини, и увозе овде, да би их на крају купили кинески туристи и однијели их назад у – Кину. Искрено, у томе не видим никакву поенту“, прокоментарисала је.

С друге стране, западњаци који посећују Индију обожавају да купују пиџаме са мотивима слонова, чему се чуди локалац Крити Шарма.

"У Индији, западњаци имају некакав 'фетиш' према пиџамама са слоновима. То нипошто не разумем, јер никад нисам видео да моји сународњаци практикују ношење сличних узорака", сматра Шарма.

Храна и пиће такође су популарни сувенири, па није чудо што туристи из Канаде желе да се врате с флашицом јаворовог сирупа. За Џимија Ванга то је врло необично.

"Знам да се овај сируп производи само у Канади и САД, али кад видим своју родбину из Кине која га пије попут воде, не знам шта је пошло по злу“.

Кад смо већ код гастрономије, корисник из Шпаније пита се зашто куповати индустријску Сангрију, када путници могу да је направе код куће, на много бољи начин.

Ипак, најчуднији сувенир купује се на Исланду. Према речима једног корисника из земље ватре и леда, туристи тамо често купују свеж исландски ваздух, који се продаје у лименци, по цени од 6-7 евра.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар