ТУР: Фенер је жив, гореће Истанбул сљедећег викенда!

И даље луда шампионска трка у Турској! Бафетимби и еврогол за мир у кући! Галата из два у један! Лавови су после много муке, и преокрета, савладали Коњу и задржали пол-позицију у првенству Турске.

Фудбал 12.03.2018 | 08:45
ТУР: Фенер је жив, гореће Истанбул сљедећег викенда!
У Турској се још ништа не зна, и даље су четири истанбулска клуба у трци за титулу. А наредног викенда се састају међусобно у најзанимљивијем викенду лиге.

Фенербахче још не одустаје од потере за титулом. Иако је четврти фаворит у тој трци... Фенер је данас у гостима савладао Малатију 2:0 и остао у игри за прво место. За Галатом (меч мање), Бешикташем и Башакшехиром касни три бода. Али у следећем колу може све да се додатно закува... Фенер дочекује Галату у великом дербију, а Бешикташ гостује Башакшехиру. Девет кола пре краја! Куд ћете занимљивије?

Фенер је данас одрадио оно што се од њега очекивало. Славио је на гостовању у Малатији која баш и није убедљив домаћин. Руски репрезентативац Роман Нојштатер је начео Малатију у 34. минуту после пошто је голман одбио лопту после шута Дирара. После тога је све било лакше за Фенер...

Гости су у финишу бранили предност, а онда у надокнади времена запечатили понуду. Центаршут Потука и гол главом Ђулијана који игра у сензационалној форми ове сезоне.

Бафетимби и еврогол за мир у кући! Галата из два у један! Лавови су после много муке, и преокрета, савладали Коњу и задржали пол-позицију у првенству Турске.

Шампионској трци у Турској се не назире исход. Девет рунди пре краја првенства и даље се за титулу тркају четири истанбулска клуба, а већ наредног викенда састају се међусобно. У текућем 25. колу Фенер и Бешикташ су славили, Башакшехир је поражен, а мало је фалило да киксне и лидер Галатасарај. Лавови су после много муке, и преокрета "из два у један", савладали Коњу и задржали пол-позицију у Супер лигу - 2:1 (0:1).

Очекивала се још једна голеада - после 7:0 и 5:0 у протекла два кола - неколико погодака у мрежи дављеника, а умало да се Коња задовољна врати кући. Играчи се нису ни прописно загрејали, а гости су повели. Играо се 2. минут када је Моке после прекида главом са петерца матирао Муслеру и потпуно покварио концепцију фомаћем тиму. Галата је потом додала гас, у 20. добила и пенал, али је најбољи стрелац лиге Бафетимби Гомис био непрецизан. Тачније, чувар мреже Коње га је прочитао. Уследиле су нервоза и пад концентрације у завршници све до почетка другог дела игре. Лавови су кренули на све или ништа и иницијатова се исплатила у 59. минуту, када је управо Гомис поравнао резултат. Био је то његов 25. погодак у првенству.

До краја меча играле су се викторије, а Коња готово да није прешла центар. Кукавичка игра пулена Сергена Јалцина кажњена је четири минута пре краја сусрета, када је евроголом Синан Гумушдонео победу Лавовима. Био је то полуволеј вредан мира у кући пред велики дерби са Фенербахчеом наредног викенда.

ТУРСКА 1 - 25. КОЛО

Петак
Алања - Башакшехир 4:1 (1:0)
/Ференандес 32, 88, Каражда 66, Акбаба 81/

Субота
Сивас - Касимпаша 2:2 (1:1)
/Коне 13, 86. пенал - Едуок 18, Дање 90+2/

Османли - Бурса 2:1 (2:0)
/Умар 17, Режетан 43 - Кембо-Екоко 48/

Бешикташ - Генчлербирлиги 1:0 (0:0)
/Талиска 53/

Недеља
Гецтепе - Анталија 2:1 (1:0)
/Ба 36, 74 - Дукара 80/

Кајзери - Кардемир 3:2 (1:1)
/Кравец 28, 56, Туруч 48 пенал - Леандрињо 22, Скуласон 88/

Малатија  - Фенербахче 0:2 (0:1)
/Нојштатер 34, Ђулијано 90+2/

Галатасарај - Коња 2:1 (0:1)
/Гомис 69, Гумуш 86 - Моке 2/

Понедељак 
18.00: Акхисар - Трабзон

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар