Час кошарке у "Ел Класику": Барса разбила Реал!

Мадриђани ублажили пораз у "Блауграни" и изгубили - 22 разлике! Егзибиција екипе Светислава Пешића и инсистирање на чврстој одбрани и при "плус 30".

Кошарка 12.03.2018 | 09:30
Час кошарке у "Ел Класику": Барса разбила Реал!
Барселона Светислава Пешића је ухватила ритам.

"Блауграна" је на свом терену у три дана остварила две више него убедљиве победе.

Где је у петак декласирана Звезда у недељу је потучен и Реал.

БАРСЕЛОНА - РЕАЛ 94:72 (21:14, 24:15, 27:17, 22:26)

Најавио је Пешић после финала Купа краља и победе против Реала да је његовом тиму основни циљ да освоји титулу првака Шпаније, а да ће све утакмице до плеј-офа бити припрема за ту офанзиву.

У овом тренутку, пролазно време Каталонаца је одлично!

Пешићева екипа је у недељу потпуно надиграла највећег ривала и реванширала му се за недавни убедљив пораз у Евролиги. Каталонци су контролисали све сегменте игре, повећавали предност практично кроз читав меч и чврстом одбраном терали Мадриђане да на линији пенала зарађују поене и када је било 30 разлике!

Као и против Звезде, центар Анте Томић је повукао Барсу у вођство, а Петери Копонен и Пау Рибас су тројкама покренули велику серију у другој четвртини. Заустављена је тек у трећој деоници на 16:0, после снажног закуцавања хрватске "петице", на истом кошу на којем је у петак сломио таблу.

Иако су Рибас и Хуан Карлос Наваро у последњој четвртини тројкама и подигли разлику на 30 поена, поново је чврста одбрана Барселоне била у првом плану. Пешићев тим је тако допустио само 46 поена за три четвртине најбољем нападу Шпаније и другом најефикаснијем нападу Евролиге! У преосталом времену, "краљевићи" су поново поентирали углавном слободним бацањима, док су тројке шутирали 2/20!

Без Луке Дончића, Мадриђани нису имали ни идеју ни концентрацију да спроведу шта им је Пабло Ласо тражио, док је Барса одржавала ритам и потпуну пажњу и када је увелико било познато да ће се Ел Класико завршити њиховим убедљивим тријумфом. Када је Реал показивао знаке живота, Пешић је тражио тајм-ауте да опомиње екипу и одржи највиши ниво "борбене готовости".

БАРСЕЛОНА: Копонен 10, Клавер 4, Ертел 21, Моерман 9, Томић 10, Ориола 17, Рибас 11, Наваро 6, Џексон 4, Везенков 2, Преси, Курукс.

РЕАЛ: Рендолф 5, Керол 8, Кампацо 5, Таварес 4, Тејлор 1, Рендл 8, Козер 10, Фернандез 11, Рејес 5, Ајон 4, Радончић 3, Јуста 8.

Овим тријумфом, Барселона (15-7) је на другој позицији смањила заостатак за водећим Реалом (19-3), док исти број тријумфа имају и екипе које прате Каталонце - Валенсија и Басконија.

До краја лигашког дела сезоне у Шпанији остало је још 12 кола. А, онда ће почети извесно спектакуларан плеј-оф.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар